Χορήγηση Grecomaster και απο το ΕΛΜΕΠΑ ανακοίνωσε ο Συρίγος

Ιntegrated master θα χορηγούν τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου -Στρατηγικό Σχέδιο για το ΕΛΜΕΠΑ ετοιμάζει η Σύγκλητος του Ιδρ...


Ιntegrated master θα χορηγούν τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου -Στρατηγικό Σχέδιο για το ΕΛΜΕΠΑ ετοιμάζει η Σύγκλητος του Ιδρύματος

Θετική γνωμοδότηση κατέθεσε η ΕΘΑΕΕ για την απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Μ. Θραψανιώτη.


 

Ο Άγγελος Συρίγος ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας αίτημα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου προκειμένου να αξιολογηθεί το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, τα οποία τελούν μέχρι σήμερα σε αναστολή της εκπαιδευτικής τους λειτουργίας.

Σχετικά με το ερώτημα γιατί το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης του ΕΛΜΕΠΑ έχει μικρό αριθμό αποφοιτήσεων ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε: “Η απάντηση είναι απλή. Το γνωσιακό τους επίπεδο δεν τους επιτρέπει να μπορέσουν να συνεχίσουν σε πανεπιστημιακού επιπέδου κατάρτιση. Είναι μια πραγματικότητα. Όταν μπαίνεις με εξαιρετικά χαμηλή βάση δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Γι’ αυτόν τον λόγο και εισήχθη η ελάχιστη βάση εισαγωγής”.

Ως προς τα στρατηγικά σχέδια του ΕΛΜΕΠΑ ο Άγγελος Συρίγος, σημείωσε:

 “ Έχω μπροστά μου ένα έγγραφο από 30 Μαρτίου, δηλαδή πριν από έξι μέρες, από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στο οποίο αναφέρεται ρητώς ότι η Σύγκλητος έχει αποφασίσει την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου και αναμένεται να εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και αυτό θα λαμβάνει υπ’ όψιν τον προγραμματισμό της ΕΘΑΑΕ. Και καταλήγει: «Το Πανεπιστήμιό μας ετοιμάζει εκ νέου τους φακέλους των έξι Τμημάτων…» -τα δύο δικά σας και τα άλλα- «…ώστε να υποβάλει τους πλήρεις φακέλους στην ΕΘΑΑΕ προς αξιολόγηση μέσα στο επόμενο διάστημα»”.

esos.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια