Την αντικατάσταση παλιών γεωργικών ελκυστήρων ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος

«Σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται σε διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού της ΚΑΠ 2021-2027. Οι ενισχύσεις σε εξο...


«Σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται σε διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού της ΚΑΠ 2021-2027. Οι ενισχύσεις σε εξοπλισμό και ιδιαιτέρως σε συστήματα χρήσης καινοτομίας και σύγχρονων τεχνολογιών θα αποτελέσουν μέρος του νέου προγράμματος στήριξης που σχεδιάζεται».


Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου με θέμα «Θεσσαλοί αγρότες ζητούν την απόσυρση των παλιών γεωργικών ελκυστήρων (τρακτέρ) και την αντικατάστασή τους με γεωργικούς ελκυστήρες νέας τεχνολογίας». 


Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι «Θεσσαλοί αγρότες ζητούν να υπάρξει προκήρυξη ειδικού προγράμματος από την Πολιτεία, με παροχή ισχυρών κινήτρων (φορολογικά κίνητρα, ενημέρωση για τα οφέλη, κ.ά.), που θα προωθεί την απόσυρση των παλιών γεωργικών ελκυστήρων (τρακτέρ) και την αντικατάστασή τους με γεωργικούς ελκυστήρες νέας τεχνολογίας, μειώνοντας, έτσι, το κόστος παραγωγής, βελτιώνοντας τα συμφέροντα των γεωργών και επιτυγχάνοντας, παράλληλα, τόσο την αύξηση της αποδοτικότητας των καλλιεργειών τους όσο και την προστασία του περιβάλλοντος».
 

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου έκανε αναφορά στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, ότι η εφαρμογή του υπο-μέτρου 4.1 «Στήριξη επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» και ειδικότερα της δράσης 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» παρείχε στήριξη σε συλλογικά σχήματα αγροτών και σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυσικών και νομικών προσώπων για επενδύσεις στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων. 

Ειδικότερα, η δράση 4.1.1 συνέβαλε και στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αφού μεταξύ των επιλέξιμων επενδύσεων ήταν αυτοκινούμενα μηχανήματα φυτικής και ζωικής παραγωγής, όπως ελκυστήρες, φορτωτές, συλλεκτικές μηχανές, αγροτικά ρυμουλκούμενα, κ.ο.κ.


Και κατέληξε με τη δέσμευση ότι το θέμα βρίσκεται σε διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού της ΚΑΠ 2021-2027.

eleftheria.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια