ΑΚΚΕΛ: Απάτη Μητσοτάκη στην πληρωμή ζωικών συνδεδεμένων ενισχύσεων

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστή πάντα στην αντι-αγροτική της πολιτική και στην ρατσιστικού τύπου αντιμετώπισης των κτηνοτρόφων προχώρησε στις 20...


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστή πάντα στην αντι-αγροτική της πολιτική και στην ρατσιστικού τύπου αντιμετώπισης των κτηνοτρόφων προχώρησε στις 20 Μαΐου σε μια κακή πληρωμή των ζωικών συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γαλάζια κυβέρνηση δείχνει το μίσος της κατά των ανθρώπων που ιδρώνουν, κουράζονται, παράγουν για να ταΐσουν όλους τους υπόλοιπους και δεν είχαν την τύχη να είναι γόνοι αστών ολιγαρχών και "άριστοι" του Χάρβαρντ με γαλάζιες γραβάτες. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος έλαβε την μικρότερη στήριξη από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και δεν έφτανε αυτό, "έβαλαν χέρι" στα χρήματα των αγροτών από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. 

Για πρώτη φορά με κυβέρνηση "αρίστων" αφαιρέθηκαν ποσά από τις επιδοτήσεις των αγροτών ώστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να εξαγοράσει κομματικό ακροατήριο γαλάζιων στελεχών που βαφτίζουν νεοεισερχόμενους αγρότες, δεν έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα και διασπαθίζουν τις επιδοτήσεις των πραγματικών αγροτών. 

Το 8% επί της ενιαίας ενίσχυσης ακόμη το χρωστάνε 5 μήνες μετά την πληρωμή των επιδοτήσεων τον Δεκέμβριο. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα εγκλήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που για να αναφερθούμε σε όλα χρειάζονται τόμοι ολόκληροι.

Ας πάμε όμως στην πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων ζωικών. Πληρώθηκαν 46.968.729,63 για τα αιγοπρόβατα, από τα 55 εκατομμύρια που αρχικά είχε ανακοινώσει το ΥΠΑΑΤ, 33.073.496,89 από τα 35 εκατομμύρια που είχε ανακοινωθεί. Έχουμε δηλαδή έλλειμμα πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ !!!! 

Ακόμη μια προφανούς μεγέθους κλοπή ενισχύσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλλά αν αθροίσουμε τους αριθμούς των κτηνοτρόφων που πανηγυρικά ανακοίνωσε μέσω Facebook η υφυπουργός κυρία Αραμπατζή πάλι κάτι βρωμάει άσχημα στο βασίλειο της Κουλοκρατίας, οι αριθμοί δεν βγαίνουν και οι μισοί κτηνοτρόφοι της χώρας μένουν εκτός πληρωμής συνδεδεμένης ενίσχυσης.

«Ποινές» λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ !!!

Ποινές όμως για ποιόν λόγο; Αν για παράδειγμα κάποιος κτηνοτρόφος δήλωσε όταν έκανε την δήλωση ΟΣΔΕ ότι το γάλα που θα παράξει θα είναι πχ 10 τόνους και αυτός έβγαλε 12 τόνους τότε θα έχει ποινή, όπως και αντίστροφα αν παράξει λιγότερο από αυτό που έχει δηλώσει και το παράδοξο είναι ότι ενώ παντού χαρακτηρίζεται ως ενίσχυση κρέατος, οι παραγωγοί κρέατος που δεν παραδίδουν γάλα δεν είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, όπως και οι παραγωγοί πολλών νησιών που δεν έχουν πιστοποιημένα τυροκομεία. 

Συνδεδεμένη κρέατος όμως δεν δικαιούνται και οι παραγωγοί που έχουν "πιαστεί" με μικροβιακό φορτίο στο γάλα. Εδώ οι τεχνοκράτες του ΥΠΑΑΤ στη κυριολεξία έχουν μπερδέψει το κρέας με το γάλα ....

Θα πρέπει λοιπόν ο κτηνοτρόφος εκτός όλων να έχει καλές μαντικές ικανότητες ώστε να προβλέψει ακριβώς το τονάζ γάλακτος που θα πιάσει στην επόμενη σεζόν ώστε να πληρωθεί στο ακέραιο την συνδεδεμένη κρέατος !!!!

Μήπως τελικά το ΥΠΑΑΤ θα έπρεπε να ανήκει στον ΟΠΑΠ και οι αιτήσεις συνδεδεμένης να παίζονται πλέον στο Πάμε Στοίχημα;

Το ΑΚΚΕΛ ζητάει τώρα την άμεση αποκατάσταση κάθε αδικίας και να πληρωθούν άμεσα στο ακέραιο όλοι οι κτηνοτρόφοι της χώρας. 

Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το μπάχαλο του δήθεν επιτελικού κράτους δήθεν αρίστων με γραβάτες και πτυχία του Χάρβαρντ που δεν μπορούν να μοιράσουν δύο γαϊδάρων άχυρα.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια