ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατρών: «Γεωργική Σχολή ή σχολείο; Πτυχίο με επαγγελματικά δικαιώματα ή σεμινάρια;»

“Αναρωτιόμαστε αν η ανακοίνωση για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής σημαίνει ότι πραγματικά θα ιδρυθεί σχολή στα Φιλιατρά, έτσι όπως εννοούμε τον...


“Αναρωτιόμαστε αν η ανακοίνωση για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής σημαίνει ότι πραγματικά θα ιδρυθεί σχολή στα Φιλιατρά, έτσι όπως εννοούμε τον όρο «σχολή», ή απλά θα προσφερθεί το σεμινάριο της Σχολής Γεωπονίας στους αγρότες της περιοχής στο πρώην ΚΕΓΕ Φιλιατρών”, τονίζεται σε ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Φιλιατρών “Για τη Γεωργική Σχολή Φιλιατρών”, επισημαίνοντας πως “επειδή λοιπόν το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση στον κόσμο, επιβάλλεται να δοθούν εξηγήσεις άμεσα”. Στην ανακοίνωση αναγράφεται επί λέξει: 
 
«Την προηγούμενη εβδομάδα τα τοπικά ΜΜΕ γέμισαν με ανακοινώσεις του περιφερειάρχη κ. Νίκα, του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μαντά και του δήμαρχου Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη, που αφορούσαν στην ίδρυση Γεωργικής Σχολής στα Φιλιατρά. Υπενθυμίζουμε ότι αίτημα του αγροτικού κόσμου της περιοχής και της φιλιατρινής κοινωνίας ήταν και παραμένει η ίδρυση Γεωργικής Σχολής στα Φιλιατρά, τα οποία διαθέτουν μεγάλο αγροτικό δυναμικό, εγκαταστάσεις για τη στέγαση της σχολής και τα τελευταία χρόνια αποψιλώνονται συνεχώς από υπηρεσίες (Εφορία, Α.Τ., τράπεζες). Όμως, για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε στη σημασία του όρου «σχολή». 
 
Για εμάς, «σχολή» είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα ενταγμένο στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, που προσφέρει στους αποφοίτους του πτυχίο συγκεκριμένου επιπέδου με ταυτόχρονη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων. 
 
Ως παράδειγμα αναφέρουμε τις γεωργικές σχολές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που χορηγούν πτυχία επιπέδου 3 και 4, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, δυνατότητα συνέχισης σπουδών, μοριοδότηση για προγράμματα νέων αγροτών κ.λπ.

tharrosnews.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια