Αρκούδες κατέστρεψαν μελισσοκυψέλες ...

   Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Δημήτρη Σκόκα από τη Δήμητρα Αγιάς, όταν διαπίστωσε εκτεταμένες καταστροφές σε 14 μελισσοκυψέλες του, ...

  

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Δημήτρη Σκόκα από τη Δήμητρα Αγιάς, όταν διαπίστωσε εκτεταμένες καταστροφές σε 14 μελισσοκυψέλες του, ενώ άλλες τέσσερις καταστροφές σημειώθηκαν σε εγκατάσταση άλλου μελισσοκόμου στο χωριό.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα και με βάση ίχνη που βρέθηκαν στο έδαφος, οι μελισσοκόμοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αρκούδες, οι οποίες αναζητούν τροφή στον γόνο που υπάρχει μέσα στις κυψέλες και μέχρι να φτάσουν σε αυτόν, τις καταστρέφουν.


Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην «Ε» ο κ. Σκόκας και στο παρελθόν (το 2013 και το 2015) είχαν εμφανιστεί ξανά αρκούδες στο χωριό. Ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει πώς βρέθηκαν οι αρκούδες στο …καμπίσιο χωριό και μάλιστα μήνα Μάιο, ενώ θεωρεί αδύνατο να έφτασαν περπατώντας από την Πίνδο ή τον Όλυμπο.


Απευθύνει έκκληση στον «Αρκτούρο» ή και σε κάποια άλλη σχετική με τις αρκούδες οργάνωση, να επισκεφτεί την περιοχή και να επιληφθεί του θέματος, πριν είναι αργά. Ανάστατοι δηλώνουν και άλλοι παραγωγοί, κυρίως κτηνοτρόφοι τα ζώα των οποίων βόσκουν ελεύθερα σε χορτολιβαδικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής.


Γ. Ρούστας

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια