Φόβοι για μεγάλες ζημιές στα σιτηρά

Όλα δείχνουν ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα ξανανοίξει το σύστημα του ΕΛΓΑ για τους παραγωγούς σιτηρών, προκειμένου να υποβληθούν νέες αιτήσει...


Όλα δείχνουν ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα ξανανοίξει το σύστημα του ΕΛΓΑ για τους παραγωγούς σιτηρών, προκειμένου να υποβληθούν νέες αιτήσεις αποζημίωσης, καθώς μετά τις 25 Απριλίου, οπότε είχε λήξει η κανονική προθεσμία, άρχισαν να φαίνονται οι ζημιές στην παραγωγή, τόσο από τον παγετό της 9ης Απριλίου, όσο και από τις υψηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν.

Οι κ. Λυκουρέντζος και Δούκας από τον ΕΛΓΑ γνωρίζουν για την έντονη και εκτεταμένη καταστροφή που έχει σημειωθεί στα σιτηρά της χώρας σε διάφορες περιοχές Ελλάδας. 

Με επιστολή του ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας ζητά από τον τοπικό ΕΛΓΑ να παραταθεί η σχετική προθεσμία, καθώς οι ζημιές, που υπέστησαν τα σιτηρά, μακράν η πιο εκτατική καλλιέργεια του Νομού μας, από τους απανωτούς παγετούς είναι πλέον εμφανείς μετά και την άνοδο της θερμοκρασίας. Καχεκτικά φυτά και μισογεμάτα στάχυα είναι τα χαρακτηριστικά, που επικρατούν.

Οι μειώσεις στον Νομό Λάρισας θα είναι σημαντικότατες. Πολλοί παραγωγοί πίστεψαν ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα από τους συνεχόμενους παγετούς με αποτέλεσμα να μην κάνουν δηλώσεις. Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίστηκε και πλέον βρίσκονται σε δεινή θέση».Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια