Επιπλέον 1,1 εκ. ευρώ για τη δακοκτονία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το επιπλέον ποσό που απαιτείται για την πετυχημένη ολοκλήρωση προγράμματος δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε το υπουργείο Εσ...


Το επιπλέον ποσό που απαιτείται για την πετυχημένη ολοκλήρωση προγράμματος δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με ενημέρωση από τον βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλή Μαντά.

“Πρόκειται ουσιαστικά για την ικανοποίηση του αιτήματος που είχε υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και με το οποίο ζητούσε συμπληρωματική χορήγηση ποσού περίπου 1,1 εκ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες δακοκτονίας για το 2021”, αναφέρει ο κ. Μαντάς. 

Παρατηρεί πως το αίτημα της Περιφέρειας είχαν υποστηρίξει με δηλώσεις και παρεμβάσεις τους τόσο ο ίδιος στις συναντήσεις του από τις αρχές του έτους με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, όσο και άλλοι τοπικοί φορείς της Μεσσηνίας. Διευκρινίζει πως “καταλυτική για την ικανοποίηση του αιτήματος υπήρξε η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος και ευαισθητοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα για το ζήτημα”.

Ακόμα, ο Περ. Μαντάς αναφέρει: 

“Με την έγκριση του επιπλέον ποσού διασφαλίζεται η ολοκλήρωση του προγράμματος δακοκτονίας, η οποία είχε τεθεί σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης διαθέσιμων πόρων, οδηγώντας στη μειωμένη δυνατότητα εκτέλεσης των απαιτούμενων ψεκασμών. Στην περίπτωση αυτή ολόκληρη η Πελοπόννησος θα βρισκόταν απέναντι σε μια σοβαρή ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση της παραγωγής, γεγονός που θα μπορούσε να επιφέρει σημαντική οικονομική ζημιά στους ελαιοπαραγωγούς της Περιφέρειας και ειδικότερα της Μεσσηνίας, απαξιώνοντας παράλληλα και το ποσό που έχει ήδη διατεθεί. Δεδομένου, επίσης, ότι η Πελοπόννησος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, τόσο λόγω των ποσοτήτων και των ποικιλιών που καλλιεργούνται, όσο και λόγω της υψηλής ποιότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών πολλών προϊόντων, όπως το ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτα και η ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας, γίνεται σαφές ότι η έγκριση του επιπλέον ποσού για τις δακοκτονίες αποτελεί κρίσιμο παράγοντα που επηρεάζει σημαντικό τμήμα της τοπικής ελαιοκαλλιέργειας και παραγωγής”.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια