Εγκρίθηκε ενίσχυση 15,5 εκατ. ευρώ στους χοιροτρόφους από το Υπουργείο Οικονομικών

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στη δύσκολη αυτή συγκυρία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει τους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας και τ...


«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στη δύσκολη αυτή συγκυρία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει τους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας και της πρωτογενούς παραγωγής, τόσο από την πανδημία και τις συνέπειές της όσο και από τους παγετούς, που προκάλεσαν πρωτόγνωρης έκτασης ζημιές σε πολλές περιοχές της χώρας».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θοδωρή Σκυλακάκη, για την ικανοποίηση του αιτήματος των χοιροτρόφων να τύχουν ενίσχυσης λόγω της μείωσης στην κατανάλωση χοιρινού κρέατος, καθώς λόγω του Covid-19 υπήρξε για μακρύ διάστημα αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης. 


Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Γιάννη Μπούρα, για την περαιτέρω επιδείνωση της θέσης στην οποία έχουν περιέλθει οι χοιροτρόφοι, εξαιτίας και της διεθνούς ανόδου στις τιμές των ζωοτροφών, επανήλθε στο ζήτημα που είχε θέσει κατ’ επανάληψη στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τόσο διά ζώσης όσο και διά του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον κ. Χαρακόπουλο ότι από τα στοιχεία που κατατέθηκαν διαπιστώθηκε ότι πράγματι προκύπτει μείωση του εισοδήματος των χοιροτρόφων. Προς τούτο από το Υπουργείο Οικονομικών εγκρίθηκε ενίσχυση με 253 ευρώ ανά θηλυκό ζώο αναπαραγωγής για 61 χιλιάδες χοιρομητέρες, με το συνολικό πόσο να ανέρχεται περί τα 15,5 εκατομμύρια ευρώ. Για την εκταμίευση των ποσών αναμένεται η προώθηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και το ζήτημα της ενίσχυσης των Λαρισαίων παραγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών Crimson, που υπέστησαν ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις του "Ιανού". Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπήρξε de mininis, ενίσχυση ήσσονος σημασίας, στους παραγωγούς Crimson της Πέλλας και Ημαθίας. 

Ο κ. Σκυλακάκης ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα από το επισπεύδον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αν υπάρξει θα εξεταστεί, με βάση, όμως, τα πραγματικά δεδομένα του ΕΛΓΑ. Μόνο αν αυτά πιστοποιούν ζημιά που δεν καλύπτεται από τον υφιστάμενο κανονισμό θα εξεταστεί η δυνατότητα ενίσχυσης.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια