Αθώωση αγροτών της Μεσσηνίας για τις κινητοποιήσεις του 2016

Kατέπεσε το κατηγορητήριο με αποτέλεσμα να μην γίνει δίκη και να απαλλαγούν οι 33 κατηγορούμενοι αγρότες συνδικαλιστές, χθες στο Τριμελές Πρ...


Kατέπεσε το κατηγορητήριο με αποτέλεσμα να μην γίνει δίκη και να απαλλαγούν οι 33 κατηγορούμενοι αγρότες συνδικαλιστές, χθες στο Τριμελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, όπως ενημερώνουν οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των δύο συλλόγων, οι αγρότες ήταν κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις του 2016 και μετά από παρέμβαση των δικηγόρων τους κατέπεσε το κατηγορητήριο, δεν έγινε δίκη και απαλλάχθηκαν οι κατηγορούμενοι.

“Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αγρότες από όλο το νομό που ήρθαν να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους συναδέλφους. Η αθωωτική απόφαση είναι αποτέλεσμα του οργανωμένου κινήματος και δίνει ώθηση στον δίκαιο αγώνα μας”, αναφέρουν οι σύλλογοι και προσθέτουν: “Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει ακάθεκτη τις διώξεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά και έχει συνέχεια, όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις κινητοποιήσεις που έφεραν αποτελέσματα στους αγρότες, όπως πχ. το αφορολόγητο, η αναστολή του τέλους επιτηδεύματος για μια πενταετία. Τους ενοχλεί ότι οι μαζικοί και μαχητικοί αγώνες μας τότε είχαν κέρδη. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσοι αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Ευχαριστούμε τους δικηγόρους μας κ. Κατσά και κ. Νταή που αφιλοκερδώς μας έχουν υπερασπιστεί σε όλες τις δικαστικές μάχες που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα”.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια