Κατασκευή φραγμάτων στον Πηνειό για την άρδευση 50 χιλιάδων στρεμμάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πρόχειρα φράγματα στον Πηνειό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, υπέγραψε τη σύμβαση του έργου σ...


Πρόχειρα φράγματα στον Πηνειό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, υπέγραψε τη σύμβαση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 248.000 ευρώ, με το οποίο διασφαλίζεται η επάρκεια νερού για την άρδευση 50.000 στρεμμάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα φράγματα πρόκειται να κατασκευαστούν στον Πηνειό ποταμό, στις θέσεις του 5ου αντλιοστασίου Ομολίου – Παλαιόπυργου. Με την κατασκευή των φραγμάτων δίνεται η δυνατότητα αποταμίευσης ποσότητας νερού, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά την περίοδο αιχμής των αρδεύσεων και σε περιπτώσεις λειψυδρίας.

«Με σχέδιο και προγραμματισμό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έμπρακτη στήριξη της παραγωγής και της δύσκολης καθημερινότητας του αγροτικού κόσμου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, προσθέτοντας παράλληλα ότι «με τα πρόχειρα φράγματα που κατασκευάζουμε σε Ομόλιο και Παλαιόπυργο αξιοποιούμε τα επιφανειακά ύδατα και αυξάνουμε σημαντικά τη δυνατότητα αποταμίευσης νερού, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια