Δήμος Τυρνάβου: Τα 5 ζητήματα για τη στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης της περιοχής

Ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, είχε ουσιαστική και ενεργή παρουσία στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α....


Ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, είχε ουσιαστική και ενεργή παρουσία στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027) που διεξήχθη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής «ο Δήμαρχος έθεσε ως προτεραιότητα πέντε ζητήματα:
  1.  την αύξηση των συνεταιριστικών οργανώσεων, 
  2. το θέμα των διαχειριστικών σχεδίων βοσκής,
  3.  την εξισωτική αποζημίωση, 
  4. το πρόβλημα με τους εργάτες γης και 
  5. τέλος το -φλέγον για τον Δήμο Τυρνάβου- θέμα της κατασκευής φωτοβολταϊκών σε μεγάλες δημόσιες εκτάσεις τα οποία δημιουργούν προβλήματα και κίνδυνο αφανισμού των κτηνοτρόφων που βόσκουν σε αυτές τις εκτάσεις. 
Σε κάθε περίπτωση, ως άκρως θετικό κρίνεται το γεγονός ότι από τη Θεσσαλία ξεκίνησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον διάλογο που οδηγεί στην Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης για την αξιοποίηση των 20 δισ. ευρώ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιδίωξη και φιλοδοξία, μια στρατηγική στόχευση, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο μελλοντικοί κίνδυνοι που διατρέχουν την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. 

Ως Δήμος Τυρνάβου, έχοντας σαφή εικόνα για τις αγροτοκτηνοτροφικές ανάγκες, θα συμμετάσχουμε ουσιαστικά στον διάλογο, με ξεκάθαρες θέσεις και κύριο γνώμονα την έμπρακτη ενίσχυση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια