Ηλεκτρονικό σύστημα στα θυροφράγματα στον Ενιπέα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δύο νέα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία, την ηλεκτρονική παρακολούθηση των θυροφραγμάτων και την ομαλή άρδευση από τον ποταμό Ενιπέα σ...


Δύο νέα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία, την ηλεκτρονική παρακολούθηση των θυροφραγμάτων και την ομαλή άρδευση από τον ποταμό Ενιπέα στην περιοχή των Φαρσάλων σχεδιάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για:

- Την κατασκευή αντλιοστασίου και αγωγού απορροής ομβρίων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Υπέρειας και τυπικές συντηρήσεις σε τρία θυροφράγματα στην Υπέρεια, στα Πυργάκια και στο Ευύδριο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και

- Την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και παρακολούθησης σε θυροφράγματα του Ενιπέα Ποταμού στην περιοχή των Φαρσάλων, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες σχεδιάζουμε δύο χρήσιμα έργα που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την προστασία των φραγμάτων και τη διαχείριση του νερού στην περιοχή των Φαρσάλων» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στηρίζουμε τους αγρότες της περιοχής και βοηθάμε τον ΤΟΕΒ Ενιπέα να ανταποκριθεί στις αυξημένες διαχειριστικές και διοικητικές απαιτήσεις του ρόλου του. Αποκαθιστούμε βλάβες, κατασκευάζουμε νέο αντλιοστάσιο και αγωγό απορροής ομβρίων και επενδύουμε την πρόληψη, εγκαθιστώντας σύστημα παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης πλημμυρικών φαινομένων» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Ειδικότερα, η εγκατάσταση του συστήματος παρακολούθησης και προειδοποίησης αφορά στη συλλογή μετεωρολογικών / υδρομετρικών δεδομένων, δεδομένων στατικής επάρκειας υποδομών / αντιπλημμυρικών έργων και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και παρακολούθησης. Το έργο περιλαμβάνει:

- Μελέτη υφιστάμενης κατάστασης και λεπτομερή σχεδίαση του ολοκληρωμένου συστήματος.
- Προμήθεια και εγκατάσταση: πρόσθετων υλικών στον Τοπικό Σταθμό Ελέγχου στον πίνακα αυτοματισμού, ηλεκτρονικού υλικού, λογισμικού των σταθμών ελέγχου, εξοπλισμού επικοινωνιών και μετρήσεων, εξοπλισμού στην αίθουσα ελέγχου ΚΣΕ, παροχής ισχύος και καλωδίωσης για όλα τα τμήματα του εξοπλισμού.
- Παροχή υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης.
Βασικοί στόχοι του έργου είναι:
- η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών,
- η αντιπλημμυρική προστασία, η προστασία των φραγμάτων και των δομών από ζημιές που είναι δυνατόν να προκληθούν από επικίνδυνη άνοδο της στάθμης νερού,
- η μείωση των λειτουργικών δαπανών (με ορθολογικό προγραμματισμό λειτουργίας) και δαπανών προσωπικού και μεταφορικών μέσων (για τον έλεγχο και λειτουργία),
- η συνεχής εποπτεία και η έγκαιρη προειδοποίηση για άμεση επέμβαση,
- η συλλογή υδρομετρικών δεδομένων (με λήψη και συγκέντρωση υδροστατιστικών στοιχείων για βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο σχεδιασμό και προγραμματισμό).


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια