«Πολλοί αγρότες δεν ξέρουν ούτε πότε ξεκινά η νέα ΚΑΠ»...

Σοβαρό έλλειμμα στην ενημέρωση τον αγροτών σχετικά με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (2021-2027) βλέπει ο Θανάσης Τσιοτίνας, πρόεδρος του Αγροτικ...


Σοβαρό έλλειμμα στην ενημέρωση τον αγροτών σχετικά με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (2021-2027) βλέπει ο Θανάσης Τσιοτίνας, πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Ένωση Αρκαδίας».

Μιλώντας στην Εύφορη Γη, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «πολλοί αγρότες δε γνωρίζουν όχι το περιεχόμενό της αλλά ούτε πότε ξεκινάει χρονικά η εφαρμογή της».

Ο κ. Τσιοτίνας θεωρεί ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα έπρεπε να έχει ασχοληθεί με την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ενώ πρόσθεσε ότι οι μοναδικές πηγές πληροφόρησης των αγροτών είναι ο Τύπος, «κάποια sites και δημοσιογράφοι. Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να μάθουμε τι γίνεται. Το Υπουργείο θα έπρεπε να μας ενημερώνει, έχει υποχρέωση».

Χαρακτήρισε πάντως θετικό το ότι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική δίνει έμφαση στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την ευφυή γεωργία, κάτι που προωθεί και η Ένωση Αρκαδίας. Ανέφερε δε ως παράδειγμα τους μετεωρολογικούς σταθμούς που έχει εγκαταστήσει ο Συνεταιρισμός και δίνουν δεδομένα που βοηθούν στις καλλιέργειες πατάτας, αμπελιού, κερασιού και βύσσινου.

Μαρία Νίκα


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια