“Πράσινο φως” για υλοποίηση του έργου των φραγμάτων του Ποταμού Ταυρωνίτη

Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δρομολογήθηκε η σύναψη 3 συμβάσεων με Τεχνικό – Νομικό και Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο, για την υποβο...


Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δρομολογήθηκε η σύναψη 3 συμβάσεων με Τεχνικό – Νομικό και Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο, για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στις ενέργειες υποβολής πρότασης και διεξαγωγή Διεθνούς Διαγωνισμού ΣΔΙΤ για το έργο με τίτλο «Έργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης».


Πρόκειται για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, της ολοκλήρωσης των μελετών και της κατασκευής του έργου, σε συνέχεια της σχετικής πρότασης που υπεβλήθη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στις 23/4/2021, μετά από σύσκεψη και ομόφωνη απόφαση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τους Δημάρχους Πλατανιά και Κισάμου. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο έργο είχε γίνει σχετική αναφορά από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή στην πρόσφατη παρουσίαση του νέου ΒΟΑΚ, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Για τις εξελίξεις αυτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη και τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Μυλωνάκη, οι οποίοι συμφώνησαν πως πρόκειται για ένα πολύ θετικό βήμα.


Απαραίτητη σημείωση, είναι πως με το χρηματοδοτικό εργαλείο (ΣΔΙΤ) που επιλέγεται, θα εξασφαλιστεί η υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου και μάλιστα στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, ενώ η αποπληρωμή του αναδόχου του έργου θα γίνεται από το δημόσιο και θα είναι πλήρως αποσυνδεμένη από τους τελικούς χρήστες (αγρότες και πολίτες), στους οποίους το νερό του φράγματος θα διατίθεται μέσω του φορέα διαχείρισης που θα συσταθεί.

Υπενθυμίζεται, πως το έργο με τίτλο «Έργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης» περιλαμβάνει τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία συστήματος δύο φραγμάτων στον Ντεριανό και στον Σεμπρωνιώτη διασυνδεδεμένων με σήραγγα, καθώς και του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού από τα Παπαδιανά έως την Δυτική Κίσαμο.

ertnews.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια