Ξεκινά άμεσα η δακοκτονία χωρίς τους Τομεάρχες

Άμεσα ξεκινάει το πρόγραμμα δακοκτονίας στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη του περιφερειά...


Άμεσα ξεκινάει το πρόγραμμα δακοκτονίας στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τους διευθυντές των 6 Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη.

Στη σύσκεψη αυτή εξετάστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκύψει, λόγω της καθυστέρησης από το ΑΣΕΠ της διαδικασίας ορισμού των τομεαρχών, των οποίων η πρόσληψη αναμένεται περίπου σε έναν μήνα.

“Δεν θα αποτελέσει πρόσχημα η καθυστέρηση του ΑΣΕΠ, θα κάνουμε ως Περιφέρεια ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την παραγωγή, καθώς ήδη υπάρχουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τα υλικά, αλλά και οι εργολάβοι” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ηδη η εφαρμογή του προγράμματος έχει ξεκινήσει στο Κιβέρι της Αργολίδας, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα -όταν και αναμένεται σχετική πτώση της θερμοκρασίας- θα βγει στο πεδίο, σε όλες τις Π.Ε., το σύνολο των γεωπόνων των ΔΑΟΚ και άλλων υπηρεσιών, όπου χρειαστεί. Για τον σκοπό αυτό εγκρίνονται υπερωρίες, εκτός έδρας και κίνηση οχημάτων.

“Για τις ανάγκες της δακοκτονίας θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα οχήματα, ακόμα και των αντιπεριφερειαρχών εφόσον απαιτηθεί” σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς τους γεωπόνους “για τη διάθεσή τους να συμβάλουν στη λύση του προβλήματος”.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια