Καλή χρονιά σε επίπεδο ποιότητας περιμένουν οι οινοπαραγωγοί στην Αρκαδία

Μια ιδιαίτερα καλή χρονιά σε επίπεδο ποιότητας περιμένουν οι οινοπαραγωγοί στην Αρκαδία, αφού μέχρι τώρα οι κλιματολογικές συνθήκες ήταν άρι...


Μια ιδιαίτερα καλή χρονιά σε επίπεδο ποιότητας περιμένουν οι οινοπαραγωγοί στην Αρκαδία, αφού μέχρι τώρα οι κλιματολογικές συνθήκες ήταν άριστες για την καλλιέργεια των οινοστάφυλων. Η Αρκαδία φέτος προσδοκά να επανέλθει στην κανονικότητα και να πάρει τη θέση που είχε πριν από την πανδημία τόσο στη διεθνή όσο και στην εσωτερική αγορά.

Η Κατερίνα Μποσινάκη, εκπρόσωπος του ομώνυμου οινοποιείου που πριν από την πανδημία έκανε εξαγωγή το 45% του παραγόμενου οίνου, αναφερόμενη στη νέα περίοδο, σημειώνει: «Η εικόνα που έχουμε, όπως μέχρι τώρα διαμορφώνεται, είναι σίγουρα πιο αισιόδοξη από την περασμένη χρονιά. Όλα όσα έχουν γίνει βοηθούν στη διαμόρφωση κλίματος αισιοδοξίας, ειδικά τον τελευταίο μήνα». 

Για τις εξαγωγές και το πόσο τις επηρέασε η πανδημία, η κα Μποσινάκη επισημαίνει ότι «οι εξαγωγές επηρεάστηκαν πολύ από την πανδημία και ειδικά όσοι είχαν επενδύσει στα εστιατόρια. Όσοι είχαν μπορέσει να μπουν σε σούπερ μάρκετ ή σε κάβες, και ειδικότερα σε ηλεκτρονικές, δεν είχαν το ίδιο πρόβλημα. Η πτώση μας έφθασε το 90%».

Φετινοί στόχοι

Σε ό,τι αφορά τους φετινούς στόχους, η κα Μποσινάκη με ρεαλισμό δηλώνει ότι «βασικός στόχος είναι να επανέλθουμε στα επίπεδα που ήμασταν πριν από την πανδημία. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μη βρεθούμε μπροστά στο δυσάρεστο ενδεχόμενο λόγω απρόβλεπτων εξελίξεων και να μην μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές υποχρεώσεις μας».

Η αισιόδοξη προοπτική της Αρκαδίας εκφράστηκε από την ίδια που επεσήμανε ότι «στην Αρκαδία όλοι οι παραγωγοί έχουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας. Δεν υπάρχουν μεγάλα χάσματα μεταξύ των μοσχοφίλερων που κυκλοφορούν».

Η ζώνη ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Μαντίνεια είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές μονοποικιλιακές ζώνες στην Ελλάδα, που είναι δημοφιλής τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια