«Ο νόμος για την κάνναβη ανοίγει τον δρόμο για απελευθέρωση της χρήσης ουσιών» ...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πανελλαδικά, αλλά και στη Λάρισα, ξεδιπλώνουν μία πλούσια δραστηριότητα ...


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πανελλαδικά, αλλά και στη Λάρισα, ξεδιπλώνουν μία πλούσια δραστηριότητα προκειμένου «να φτάσει σε κάθε νέο και νέα που αγωνιά στο σημερινό σχολείο, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς το μήνυμα ότι τη νέα γενιά δεν θα τη βάλουν στο χέρι. Ότι η πολιτική και το σύστημα που μας θέλει σκλάβους του 21ου αιώνα, με «θολωμένο» το μυαλό και το κεφάλι μας σκυφτό σε όσα εμπόδια συναντάμε στη ζωή μας μπορεί και πρέπει να ανατραπεί». 

Αυτό τόνισαν χθες στελέχη του κόμματος σε συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας ότι για ακόμα μία χρονιά διοργανώνουν τουρνουά μπάσκετ μεθαύριο Δευτέρα 28 Ιουνίου στο Πάρκο Χατζηχαλάρ στις 6 μ.μ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, με στόχο «το κάλεσμα να φτάσει πλατιά σε νέους της πόλης μας για να το στηρίξουν με τη συμμετοχή τους. 

Να έρθουν και να ανταλλάξουμε τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας για όσα μας απασχολούν, να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, τον πολιτισμό».


Μεταξύ άλλων, σημείωσαν επίσης: «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών συνοδεύεται από την ψήφιση -με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ)- του νόμου για την παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση προϊόντων «φαρμακευτικής» κάνναβης αδιαφορώντας ακόμη και για τα όρια περιεκτικότητας που καθιστούν την κάνναβη ναρκωτικό. Αυτός είναι ο καθρέφτης της καπιταλιστικής ανάπτυξης που βλέπει στην κάνναβη έναν από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους και επικερδείς οικονομικούς κλάδους. 

Αυτές είναι οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» που προσπαθεί να «ανταγωνιστεί» η χώρα μας. Εξάλλου, η Ε.Ε. βάζει στόχο έως το 2025 να απελευθερωθεί η «φαρμακευτική» κάνναβη σε όλα τα κράτη-μέλη, ώστε να προχωρήσει και η απελευθέρωση της «ψυχαγωγικής» χρήσης, που θα αποφέρει και τα μεγαλύτερα κέρδη. 

Ο νόμος ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη συνολική απελευθέρωση της χρήσης και διάθεσης ουσιών. Το ίδιο το σύστημα και η πολιτική όσων το υπηρετούν είναι που αναπαράγει τους παράγοντες που υπηρετούν τη χρήση. Γιατί για το καπιταλιστικό σύστημα έχουν διπλό στόχο: Αύξηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και κοινωνική καταστολή.


Επιστρατεύουν μια σειρά από αντιεπιστημονικές θεωρίες που παρουσιάζουν την κάνναβη ως ένα «παρεξηγημένο φυτό» που μόνο νεκρούς δεν ανασταίνει, την ώρα που η επιστημονική έρευνα για τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα των συστατικών της είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εγκρίνει μόλις 2 σκευάσματα αναφέροντάς τα ως καταπραϋντική - παρηγορητική θεραπεία πολύ συγκεκριμένων παθήσεων, ενώ στο εμπόριο κυκλοφορούν χιλιάδες και μάλιστα για πάσα χρήση. 

Μιλάνε για «φαρμακευτική» χρήση, αλλά είναι οι πρώτοι που δεν αντιμετωπίζουν την κάνναβη με τέτοιους όρους, αφού προβάλλουν ολόκληρο το φυτό ως «φάρμακο» και ενσωματώνουν έως και τον «μπάφο» στα τελικά προϊόντα της «φαρμακευτικής κάνναβης». 

Το φυτό της κάνναβης περιέχει εκατοντάδες χημικές ουσίες που η επίδρασή τους δεν έχει ερευνηθεί. Η επιστημονική κοινότητα είχε το νομικό πλαίσιο ώστε να απομονώσει και να χρησιμοποιήσει αυτά τα συστατικά, με κρατικό έλεγχο, για ερευνητικούς σκοπούς.


Ο νόμος για την κάνναβη της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 δεν υπηρετεί τον πόνο των ασθενών, παρά μονάχα τον καημό των επιχειρηματιών να επενδύσουν τα συσσωρευμένα τους κεφάλαια!


Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουμε κρυστάλλινη – ξεκάθαρη θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Πρόοδος σήμερα είναι η νεολαία να κρατά τη ζωή στα χέρια της, να παλεύει για αυτήν και όχι να την παραδίνει. Δικαίωμα της νεολαίας σήμερα είναι η πραγματική δωρεάν δημόσια παιδεία, η δουλειά με δικαιώματα, η ύπαρξη και ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Το να ζούμε μια ζωή που δεν θα παζαρεύουμε τις ανάγκες μας. Λύση στο πρόβλημα των ναρκωτικών δεν μπορεί να δώσει η πολιτική που το γεννά και το αναπαράγει.


Η συμπόρευση των νέων με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που με τη θέση του, αλλά και μελετώντας τα επιστημονικά δεδομένα, αποτελεί το μοναδικό αντίπαλο δέος στην ωμή καταστολή της συνείδησης και σκέψης της νέας γενιάς μέσα από τον δρόμο της χρήσης. Γιατί η στάση απέναντι στα ναρκωτικά είναι στάση απέναντι στη ζωή και το μέλλον, στο πού «τοποθετεί» καθένας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.


Για να χτίσουμε τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση και η χρήση ναρκωτικών γίνεται περιττή.

 

eleftheria.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια