Οργάνωση Παραγωγών Κελυφωτών:Ζητούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό του Απριλίου σε καλλιέργειες καρυδιάς στον Δήμο Ελασσόνας

Σε «ζημιές από παγετό στην Καλλιέργεια Καρυδιάς στον Δήμο Ελασσόνας» αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε η Οργάνωση Παραγωγών Κελυφωτών – Α...


Σε «ζημιές από παγετό στην Καλλιέργεια Καρυδιάς στον Δήμο Ελασσόνας» αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε η Οργάνωση Παραγωγών Κελυφωτών – Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Ελασσόνα στον ΕΛΓΑ.

Αναλυτικά, στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

«Αξιότιμε Πρόεδρε,

Σας γνωρίζουμε ότι στις αρχές Απριλίου 2021 σημειώθηκε νέος παγετός στον Δήμο μας, με θερμοκρασίες πρωτόγνωρες για την εποχή στην περιοχή μας..

Ο παγετός αυτός προκάλεσε μειωμένη παραγωγή που είναι αποτέλεσμα της κακής γονιμοποίησης ως συνέπεια της καταστροφής των αρσενικών άνθεων (ίoυλων) το οποίο διαπιστώθηκε τώρα.

Με βάση τα ανωτέρω αντιλαμβάνεστε τη δυσμενή θέση στην οποία έχουν επέλθει οι παραγωγοί της Επαρχίας Ελαασόνας, καθώς δεν αναμένεται να έχουν εισόδημα από την καλλιέργεια.

Σε κάθε περίπτωση, αιτούμαστε να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ Λάρισας στις εκτιμήσεις των ζημιών, και να ανοίξει η διαδικασία για υποβολή δηλώσεων από τους παραγωγούς ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγέντες παραγωγοί από τον παγετό και να στηριχθεί το εισόδημά τους».


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια