Γεωπονικές συμβουλές για καρυδιές & φιστικιές

Φόβοι για αύξηση των μυκητολογικών προσβολών σε καρυδιές και φυστικιές λόγω υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας, οδηγούν τους παραγωγούς σε ψεκασμ...


Φόβοι για αύξηση των μυκητολογικών προσβολών σε καρυδιές και φυστικιές λόγω υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας, οδηγούν τους παραγωγούς σε ψεκασμούς μετά από σύσταση των γεωπόνων του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Βόλου.

Η καρυδιά ταλαιπωρείται από ανθράκωση και βακτηρίωση και συνιστάται άμεσα ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου έχουν ήδη παρατηρηθεί συμπτώματα ή υπάρχει ιστορικό προσβολών, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό. Υπενθυμίζεται ότι οι επεμβάσεις θα πρέπει να επαναλαμβάνονται, ιδιαίτερα όταν επικρατούν ευνοϊκές για τις ασθένειες κλιματολογικές συνθήκες (υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία). 

Στη φιστικιά εμφανίστηκε βοτρυοσφαίρια και σεπτορίοση και συνιστάται άμεσα ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο μυκητοκτόνο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό. Επίσης, είναι ουσιαστικής σημασίας ο τακτικός έλεγχος του δενδροκομείου, με σκοπό την απομάκρυνση και το κάψιμο κάθε προσβεβλημένου οργάνου. 

Υπενθυμίζεται ότι εάν την καλοκαιρινή περίοδο έχουμε βροχές και αρκετό μόλυσμα, η ασθένεια διαδίδεται ταχύτατα. Επομένως, οι ψεκασμοί Ιουνίου και Ιουλίου είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τον περιορισμό του μολύσματος και την προστασία της καλλιέργειας.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια