ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Σημαντικό βήμα στην αξιοποίηση του Κέντρου "ΔΗΜΗΤΡΑ" Νέας Αρτάκης στην Εύβοια

Σε σειρά συσκέψεων συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκος Χαρουτουνιάν με σκοπό την εύρεση των κατάλληλων λύσεων για την αναμόρφωση...


Σε σειρά συσκέψεων συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκος Χαρουτουνιάν με σκοπό την εύρεση των κατάλληλων λύσεων για την αναμόρφωση και καλύτερη αξιοποίηση του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Αρτάκη της Χαλκίδας

Οι συσκέψεις διοργανώθηκαν την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στην Περιφερειακή ενότητα Εύβοιας και στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.


Στη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Φ. Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γ. Κελαϊδίτης, οι Αντιπεριφεριάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής κ. Δ. Βουρδάνος και Παιδείας & Αθλητισμού κ. Κ. Γαλάνης, ο Δ/ντης Αγρ. Ανάπτυξης & Κτηνιατριακής κ. Α. Πανούσης, καθώς και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κ. Α. Βελισσαρίου.


Βασικότερο θέμα στην σύσκεψη ήταν η αναμόρφωση του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» της Νέας Αρτάκης. Για την αναμόρφωσή και αξιοποίησή του θα υπάρξει συνεργασία του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ με την ΠΕ Ευβοίας, το Δήμο Χαλκιδέων και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, ώστε να μετατραπεί σε έναν «αγρό» που θα παράξει γνώση και κατάρτιση για τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής.


Η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Ε. Βάκα πρότεινε τη δημιουργία υπό την εποπτεία του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ Αγροτικού ΙΕΚ Ζωϊκής και Φυτικής παραγωγής και την ίδρυση πολιτιστικού κέντρου με επίκεντρο τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου.

Το Κέντρο Δήμητρα Νέας Αρτάκης είναι το μοναδικό Ψηφιακό Εξεταστικό Κέντρο πιστοποίησης εξετάσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων στο Νομό Εύβοιας και εξυπηρετούνται ενδιαφερόμενοι ψεκαστές από Αττική και Βοιωτία. Έχει πιστοποιήσει έως σήμερα περισσότερους από 1200 ψεκαστές.


Αυτή τη στιγμή ενώ είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα εξ αποστάσεως κατάρτισης 25 Νέων Γεωργών στη φυτική παραγωγή, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου πραγματοποίησε τριήμερη κατάρτιση σε επαγγελματίες Μελισσοκόμους

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια