ΥΠΕΝ: Προς απλοποίηση οι διαδικασίες εξυπηρέτησης των αιτημάτων αδειοδότησης της χρήσης νερού - Ενισχύονται οι δασικές υπηρεσίες

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, συναντήθηκαν ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας...


Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, συναντήθηκαν ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Παππάς, με τη Γενική Διευθύντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, κα Ζωή Φτίκα.


Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έχουν αναφορά στο Υπουργείο, μεταξύ των οποίων τα δάση, η περιβαλλοντική αδειοδότηση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Από τον Συντονιστή τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης για τις άδειες χρήσης νερού και η αναγκαιότητα τροποποίησης του Ειδικού Χωροταξικού για τις Α.Π.Ε.

Ο υπουργός Π.ΕΝ. κ. Κώστας Σκρέκας ανταποκρινόμενος άμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν, ενημέρωσε ότι τον επόμενο μήνα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών και επεξεργάζονται σχέδια για την απλοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των αιτημάτων χρήσης νερού. Ιδιαίτερα για τις Α.Π.Ε., επισήμανε ότι η τροποποίηση του Ειδικού Χωροταξικού, είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία και σχέση τόσο του Συντονιστή με τον Υπουργό όσο και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου, όπως, ο γενικός διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Ευάγγελος Γκουντούφας και ο γενικός διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια