Θεσσαλία: Μετά τον "Ιανό" η χαλαζόπτωση «σάρωσε» καλλιέργειες σε Τρίκαλα & Καρδίτσα - Οι Αγρότες σε απόγνωση...

Μετά τον "Ιανό", η χαλαζόπτωση «σάρωσε» καλλιέργειες σε Τρίκαλα και Καρδίτσα. Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία σ...


Μετά τον "Ιανό", η χαλαζόπτωση «σάρωσε» καλλιέργειες σε Τρίκαλα και Καρδίτσα. Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία στη Θεσσαλία, με τους καλλιεργητές να βλέπουν τις σοδειές τους να καταστρέφονται από το χαλάζι τόσο σε Τρίκαλα όσο και σε Καρδίτσα.

 Στα Τρίκαλα, το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού σάρωσε την περιοχή από τους Γεωργανάδες μέχρι το Πετρωτό καταστρέφοντας ολοσχερώς τις καλλιέργειες, με τους αγρότες της περιοχής να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Παραλληλα, τεράστια καταστροφή υπέστησαν και καλλιέργειες σε περιοχές των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων, καθώς και στο Μακρυχώρι στην Καρδίτσα. 

Η έκταση και το μέγεθος της καταστροφής που σε πολλές περιπτώσεις ανέρχεται στο 100%, έχει πλήξει βαμβακια, καπνό , βιομηχανική τομάτα, πιπεριές, σιτηρά, καλαμπόκια καθώς και θερμοκηπιακές καλλιέργειες. 

Τέλος να αναφερθεί, ότι εκτός των καλλιεργειών, από τη σφοδρή κακοκαιρία ξεκόλλησαν σκεπές από σπίτια, αποθήκες και μαντριά, σε πολλούς οικισμούς, ενώ υπήρχαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

 

ΑγροΕκφραση 

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια