ΑΚΚΕΛ: Ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει την μείωση του 50% των αγροτικών επιδοτήσεων με τη νέα ΚΑΠ ...

Ποτέ δεν είδε αυτός ο τόπος τόσο θράσος, εξαπάτηση και διαστροφή όσο με την συμμορία Μητσοτάκη (που ονομάζεται καταχρηστικά με τον όρο «κυβέ...


Ποτέ δεν είδε αυτός ο τόπος τόσο θράσος, εξαπάτηση και διαστροφή όσο με την συμμορία Μητσοτάκη (που ονομάζεται καταχρηστικά με τον όρο «κυβέρνηση»). Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2026, την οποία υποτίθεται ότι διαπραγματεύθηκαν τα σαΐνια των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, δίνει συνολικά τα μισά περίπου κονδύλια στους Έλληνες αγρότες, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα έσοδά τους, εν γνώσει της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
 

Ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει την ώρα που οι υπουργοί του κατάφεραν οι Έλληνες αγρότες να χάσουν 21% από την αξία των δικαιωμάτων τους και 50% από την ενιαία ενίσχυση. Μάς θεωρεί βλάκες, θεωρεί ότι ο αγροτικός κόσμος ολόκληρος είναι όπως αυτούς που τους έβαζε να καθίσουν στις μπάλες σανό που ταΐζει τον Ελληνικό λαό. Έλεος με το θράσος τους.

Τα κομματόσκυλα τώρα θα πιάσουν δουλειά για να ξεπλύνουν την καταστροφή που έρχεται και να αλυσοδέσουν όσο μπορούν περισσότερους αγρότες στα κομματικά μπουντρούμια του Μητσοτακισμού. Να τους χαίρονται όσοι τους ψήφισαν.

Από τον Οκτώβριο του 2019 το ΑΚΚΕΛ είχε στείλει επιστολή στον τότε Υπουργό ΥΠΑΑΤ, Μάκη Βορίδη, ενημερώνοντάς τον ότι μπορεί να κινηθεί, σε συντονισμό με το Υπουργείο, ώστε να ενεργοποιήσει τις συμμαχίες που έχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να προωθηθούν δίκαιες λύσεις για όλους και φυσικά να αποφευχθεί αυτή η καταστροφή στην οποία η Νέα Δημοκρατία έχει οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο. Πότε δεν λάβαμε απάντηση. __________________


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

12/10/2019

Επιστολή ΑΚΚΕΛ προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη για τα σχέδια του Επιτρόπου σχετικά με τις άμεσες ενισχύσεις αγροτών

Κύριε υπουργέ,

Από το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα σε πλήθος προβλημάτων που έχουν ανακύψει κατά διάρκεια της θητείας σας, που όχι μόνο δυσκολεύουν αλλά είναι εξουθενωτικά για τους αγρότες της χώρας μας και όχι μόνο.

Το τελευταίο κρούσμα απαράδεκτης και αδικαιολόγητης ανακοινωθείσας πρόθεσης, από την πλευρά του νέου Πολωνού Επιτρόπου Γεωργίας είναι η πρόθεσή του να πετύχει (ή μήπως θα ήταν σωστότερο να πούμε “επιβάλει”;) πλήρη εξωτερική και εσωτερική εξίσωση των επιδοτήσεων και πλήρη εξίσωση των δικαιωμάτων, στα 30 ευρώ ανά στρέμμα. Έτσι απλά, χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι οι υπάρχουσες τιμές που εφαρμόζονται ιδίως για τους αγρότες στην Ελλάδα, έχουν τεκμηριωμένη βάση τόσο για το βιοτικό επίπεδο όσο και για το κόστος παραγωγής. Μία τέτοια σοβιετικού τύπου ισοπεδωτική εφαρμογή της εν λόγω τιμής είναι προβλεπόμενο ότι θα καταστρέψει την Αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα. Απλά δεν θα μπορεί να ζήσει ο αγρότης από την καλλιέργεια με δεδομένα τα κόστη παραγωγής και το κόστος διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδια αξιωματούχων που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, ούτε για πολιτικές εξυπνάδες, αλλά πρέπει συνολικά στην Ελλάδα να κινηθούμε για να λύσουμε μία και καλή τέτοιου είδους θέματα. Το ΑΚΚΕΛ, όπως είναι γνωστό, έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με το ιταλικό Κίνημα 5 Αστέρων το οποίο βρίσκεται στην κυβέρνηση της Ιταλίας και έχει Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες. Υπάρχουν επίσης δυνατότητες διαμόρφωσης μεγαλύτερων συμμαχιών και με άλλα κόμματα και πολιτικούς χώρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τουλάχιστον εστιασμένα στο όφελος των αγροτών των εν λόγω χωρών και προστασία τους από μία τέτοια σοβιετικού τύπου αντίληψη και επιβολή πολιτικής που εξέφρασε ο Επίτροπος Γεωργίας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα ζητήσω να σκεφτείτε πολύ σοβαρά την δυνατότητα από την πρόταση που κάνουμε να μεταβώ εν γνώσει σας και υπό την αιγίδα σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα άλλα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ενεργοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τέτοιες συμμαχίες, ώστε να επιτύχουμε δικαιοσύνη σε οποιαδήποτε μέτρα, δράσεις, πολιτικές κλπ θα εφαρμοστούν για τα επόμενα χρόνια. Αυτή η δράση από τη δική μας πλευρά προφανώς είναι αφιλοκερδής.

Δεν περιοριζόμαστε στην καταγγελία των «κακώς κειμένων» αλλά είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων.

Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας το συντομότερο δυνατόν.


Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Σχόλια