Στη Βουλή με ερώτηση του Σωκράτη Βαρδάκη οι ζημιές που προκάλεσε ο καύσωνας

Το θέμα των καταστροφών της φετινής παραγωγής λόγω του καύσωνα, φέρνει με ερώτηση του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο β...


Το θέμα των καταστροφών της φετινής παραγωγής λόγω του καύσωνα, φέρνει με ερώτηση του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης.


«Μεγάλη ανησυχία δημιουργούν στους παραγωγούς Κρήτης οι συνέπειες του καύσωνα των τελευταίων ημερών, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στους κρητικούς αμπελώνες, με κίνδυνο να μην τρυγηθούν οι φετινές παραγωγές.

Συγκεκριμένα, στον νομό Ηρακλείου τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες πολύ υψηλές, σε κάποιες περιοχές μάλιστα η θερμοκρασία έχει ανέβει πάνω από τους 40ο C» σημειώνει στο κείμενο της ερώτησης του μεταξύ άλλων ο βουλευτής και προσθέτει:

«Ο καύσωνας είναι παρατεταμένος χρονικά και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι υψηλές θερμοκρασίες στο νησί θα εξακολουθήσουν.

Αποτέλεσμα αυτού είναι τα επιτραπέζια σταφύλια να έχουν καταστεί μη εμπορεύσιμα, όπως επισημαίνει η Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης και ως εκ τούτου η αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σταλούν στους αμπελώνες κλιμάκια για να κάνουν την απαραίτητη αυτοψία και να εκτιμήσουν τις ζημίες».

Ο βουλευτής καταλήγει ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό αν θα υπάρξει καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στους πληττόμενους αμπελουργούς και ελαιοπαραγωγούς από τον ΕΛΓΑ;
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ

Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια