Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Ψήφισμα για χρηματοδότηση των σταφιδοπαραγωγών & εξέταση του ενδεχόμενου της απόσυρσης των πλεονασματικών αποθεμάτων

Τη χρηματοδότηση των σταφιδοπαραγωγών καθώς και την εξέταση του ενδεχόμενου της απόσυρσης των πλεονασματικών αποθεμάτων για τη σταθεροποίηση...


Τη χρηματοδότηση των σταφιδοπαραγωγών καθώς και την εξέταση του ενδεχόμενου της απόσυρσης των πλεονασματικών αποθεμάτων για τη σταθεροποίηση της αγοράς, ζητεί με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.


Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα το οποίο συντάχθηκε με πρωτοβουλία της μείζονος μειοψηφίας και τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας, αναφέρονται τα εξής: 

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης διαπιστώνει ότι η αγορά της κορινθιακής σταφίδας, εξαιτίας της πανδημίας, έχει μεγάλες αδιάθετες ποσότητες και βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συσσώρευση πλεονασμάτων της προηγούμενης εσοδείας. 
Το γεγονός αυτό ενόψει και της νέας παραγωγής στο τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να οδηγήσει τις τιμές σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα και τους παραγωγούς σε συνθήκες που τους είναι σχεδόν αδύνατο οικονομικά να διαχειριστούν, με εφιαλτικές επιπτώσεις για την καλλιέργεια σε ένα από τα σημαντικότερα τοπικά προϊόντα. 
Μια εξέλιξη που θα πλήξει σε σημαντικό βαθμό και την τοπική οικονομία. Προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό η στήριξη των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική. Αιτείται τη στήριξη του προϊόντος και των σταφιδοπαραγωγών με χρήση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού μέσου από εθνικούς και συγχρηματοδοτούμενους πόρους. 
Ταυτόχρονα ζητάμε να εξεταστεί το ενδεχόμενο της εφαρμογής αντίστοιχου μέτρου με αυτό που εφαρμόστηκε στον οινοποιητικό τομέα, δηλαδή της απόσυρσης των πλεονασματικών αποθεμάτων ώστε να σταθεροποιηθεί η αγορά”.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια