Πώς επηρέασε ο καύσωνας τις καλλιέργειες στην Θεσσαλία

Φτάνοντας στα μέσα του καλοκαιριού, όλες οι καλλιέργειες στον κάμπο βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, με τον υδράργυρο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπ...


Φτάνοντας στα μέσα του καλοκαιριού, όλες οι καλλιέργειες στον κάμπο βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, με τον υδράργυρο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη να σκαρφαλώνει προς τα πάνω, αγγίζοντας τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Τις προηγούμενες μέρες όμως, ο παρατεταμένος καύσωνας δημιούργησε ορισμένα προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερο επηρεάστηκε η καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας, όπου ο καύσωνας έκαψε τα λουλούδια και το φυτό δεν δημιούργησε νέα βλάστηση. Συνέπεια αυτού αναμένεται να είναι η μικρότερη παραγωγή κατά τη συγκομιδή. Σε μεγάλο ποσοστό οι παραγωγοί ντομάτας, έχουν προχωρήσει ήδη σε ένα ψεκασμό για το σκουλήκι.

Αντιθέτως, στο βαμβάκι οι περισσότεροι παραγωγοί για την ώρα κρατούν στάση αναμονής για ψεκασμούς από σκουλήκι, παρατηρώντας όμως καθημερινά αν αυξάνεται η εμφάνισή τους στα φυτά. Η καλλιέργεια βαμβακιού δείχνει μέχρι στιγμής να εξελίσσεται ικανοποιητικά, όπου τα φυτά με το πότισμα και την κατάλληλη λίπανση αυτήν την εποχή αρχίζουν να «δένουν» σωστά.

Στα καλαμπόκια παρατηρήθηκαν προσβολές από πυριλίδα και σεζάμια, όμως η καλλιέργεια φαίνεται με κατάλληλη αντιμετώπιση, φαίνεται να προχωρά για την ώρα ομαλά.

Του Γ. Γκαντέλου


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια