Θολή η εικόνα για την παραγωγή σύκου στη Μεσσηνία

Δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τη φετινή παραγωγή σύκων στη Μεσσηνία, αν και κάποιες περιοχές φαίνεται να έχουν επηρεαστεί από την ξη...


Δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τη φετινή παραγωγή σύκων στη Μεσσηνία, αν και κάποιες περιοχές φαίνεται να έχουν επηρεαστεί από την ξηρασία. Μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχει ξεκινήσει η συγκομιδή, ενώ την ίδια περίοδο αναμένεται να ανακοινωθούν οι τιμές. Αυτά σημείωσε στην “Ε” ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου, για τη φετινή συκοπαραγωγή.  

“Τα καλά, τα γερά δέντρα αντέχουν ακόμα”, μας είπε και παρατήρησε: “Σε περιοχές που δεν έχει βρέξει και όπου τα δέντρα δεν ποτίζονται, τα έχει επηρεάσει η ξηρασία. Τώρα που ωριμάζουν τα σύκα, θα δείξει, θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την παραγωγή. Αν έβρεχε αυτές τις μέρες, καλό θα έκανε. Εχει υγρασία και δροσιά αυτές τις μέρες και είναι θετικό”.

Ο κ. Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι “τώρα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά για την παραγωγή.

Αν είχε ρίξει λίγο νερό, θα ήταν καλύτερα. Έχει κάνει τόσους καύσωνες, από το Φεβρουάριο έχει να βρέξει σε κάποιες περιοχές”. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως “φέτος είναι μια κανονική χρονιά, δεν είναι πρώιμη. Στις 10 Αυγούστου θα έχει ξεκινήσει η συγκομιδή”.

Όσον αφορά τις τιμές, ο πρόεδρος της Συκικής μας πληροφόρησε ότι “θα ανακοινωθούν στο πρώτο 10ήμερο Αυγούστου” και ξεκαθάρισε: “Τώρα δεν μπορώ να πω τίποτα. Έχουμε μια επικοινωνία με τους πελάτες για να δούμε πώς κινείται η διεθνής αγορά και θα έχουμε και μια συνάντηση με τους μεταποιητές και μετά θα ανακοινώσουμε τιμές”.

Γ.Σ.

eleftheriaonline.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια