Κοζάνη: Αποζημιώσεις για τη φετινή μειωμένη συγκομιδή Σιτηρών ζητά η Καλλιόπη Βέττα

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Άμεση ανάγκη για ενίσχυση των σιτοπαραγωγών της Π.Ε. Κοζ...


Κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Άμεση ανάγκη για ενίσχυση των σιτοπαραγωγών της Π.Ε. Κοζάνης» κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα.


Στην ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από τον αρμόδιο Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ, Σταύρο Αραχωβίτη, αφού επισημαίνεται ότι η παραγωγή είναι μειωμένη έως 60%, σε σχέση με πέρυσι, τονίζεται ότι οι παρατεταμένοι παγετοί του χειμώνα, η ανομβρία της άνοιξης, οι όψιμες χαμηλές θερμοκρασίες και οι θερμοί άνεμοι των τελευταίων ημερών κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της αναμενόμενης συγκομιδής.

Για τους λόγους αυτούς ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό απαντήσεις, για το ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα ενεργοποιηθούν, ώστε οι σιτοπαραγωγοί της Π.Ε. Κοζάνης να αποζημιωθούν για τις φετινές τους απώλειες και να ενισχυθούν εν όψει και της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου, αλλά και αν δοθεί εκ νέου δυνατότητα υποβολής αιτήσεων αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια