Εξελίξεις στον διαγωνισμό για το φράγμα Ενιπέα

Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του φράγματος του Ενιπέα ποταμού στη θέση Παλιοδερλί στην περιοχή Σκοπιά Φαρσάλων, δρομολογεί η...


Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του φράγματος του Ενιπέα ποταμού στη θέση Παλιοδερλί στην περιοχή Σκοπιά Φαρσάλων, δρομολογεί η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να προσλάβει χρηματοοικονομικό σύμβουλο, ο οποίος αναλαμβάνει να ωριμάσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου.

 Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, εγκρίθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη υπηρεσιών Χρηματοοικονομικού Συμβούλου, με τη για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου, στις ενέργειες ωρίμανσης για τη διεξαγωγή Διεθνούς Διαγωνισμού ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: “Κατασκευή Φράγματος ποταμού Ενιπέα Φαρσάλων (στη θέση Παλιοδερλί), Δικτύων Διανομής Νερού και Λοιπών Συνοδών Έργων”.


Το φράγμα στο Παλιοδερλί στη Σκοπιά Φαρσάλων, είναι ένα από τα πέντε φράγματα στη Θεσσαλία για τα οποία ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, είχε διεκδικήσει και πετύχει τον χαρακτηρισμό τους ως έργων Εθνικού Επιπέδου, Ειδικών και Σημαντικών και την ένταξή τους στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
“Ευχαριστώ τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο έχουμε στενή και άριστη συνεργασία για την ταχύτητα ανταπόκρισης και τη γενναία απόφαση, που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου. Ευχαριστώ τους Γενικούς Γραμματείς Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο και Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, για τη συμβολή τους, καθώς ένα μεγάλο έργο για τις περιοχές των Φαρσάλων, του Αλμυρού, του Δομοκού και γενικότερα για τη Θεσσαλία εισέρχεται βήμα βήμα στη φάση της υλοποίησης”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει εντάξει στον προγραμματισμό της τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού περίπου 70.000.000 ευρώ. Η υλοποίησή του είναι ύψιστης προτεραιότητας και αναγκαία για την εξασφάλιση:

α) Της αντιπλημμυρικής προστασίας των κατάντη του φράγματος περιοχών.
β) Της άρδευσης 110.000 στρεμμάτων περίπου.
γ) Της ύδρευσης ελλειμματικών περιοχών.
δ) Της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω του εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων και της διατήρησης οικολογικής παροχής.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια