Να στηριχθεί η καλλιέργεια της σταφίδας

Να στηριχθεί η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας ζητά από την κυβέρνηση η ΟΑΣΗ μετά από τις κατά τόπους συσκέψεις με τους αγροτικούς συλλ...


Να στηριχθεί η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας ζητά από την κυβέρνηση η ΟΑΣΗ μετά από τις κατά τόπους συσκέψεις με τους αγροτικούς συλλόγους μέλη της και τις επιτροπές αγώνα.

Σχετικά σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «οι σταφιδοπαραγωγοί βρίσκονται σε δικαιολογημένη αγανάκτηση εξαιτίας των φημών που διασπείρουν διάφοροι ‘ιθύνοντες’ για το πως θα κινηθεί η τιμή της κορινθιακής σταφίδας προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες. Με δεδομένο τις μεγάλες στιγμές που υπέστησαν από τον πάγο στις 9 και 10 Απρίλη στην καρποφορία τους οι σταφίδες, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα είναι φέτος μια δύσκολη χρονιά αν επικρατήσουν οι σχεδιασμοί τους. 

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα στήριξης της σταφιδοκαλλιέργειας.

Απόσυρση τυχόν αποθεμάτων σταφίδας από την περσινή χρονιά για απόσταξη ή διάθεση σε κρατικές δομές (στρατός, σχολικές μονάδες κλπ.)

  • Να στηρίξει την τιμή της κορινθιακής σταφίδας σαν κατ’ εξοχήν εξαγωγικού προϊόντος που πλήττεται από την πανδημία και τα παιχνίδια κάποιων.
  • Να προχωρήσει γρήγορα σε δίκαιες αποζημιώσεις στο εκατό τα εκατό της πραγματικής ζημιάς που θα προέλθει από πραγματικές εκτιμήσεις
  • Να δοθεί το δικαίωμα ένστασης απο την ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλους τους παραγωγούς που απορρίφθησαν από την χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης.


Η ΟΑΣΗ βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους συναδέλφους του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης».

patrisnews.com

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια