Ομ. Αγρ. Συλλόγων Λέσβου: «Χωρίς δεσμεύσεις ο ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών»

Σκληρή κριτική για την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ στη Λέσβο για τα εγκαίνια γραφείου του Οργανισμού στο νησί, ασκεί με ανακοίνω...


Σκληρή κριτική για την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ στη Λέσβο για τα εγκαίνια γραφείου του Οργανισμού στο νησί, ασκεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, η οποία χαρακτηρίζει «φιέστα με γενικόλογα, ευχαριστίες και χωρίς καμιά ουσιαστική δέσμευση την σύσκεψη που οργάνωσε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέτζο, με φορείς του αγροτικού κλάδου και ελαιοπαραγωγούς».

Η ομοσπονδία επαναλαμβάνει το αίτημά της στο ΥΠΑΑΤ, αίτημα που έχει διατυπωθεί και από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας αλλά και την επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης που έχει συγκροτηθεί για τα προβλήματα του λεσβιακού ελαιώνα, και μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί, να αναθέσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο την έρευνα και μελέτη των αιτιών που συμβάλλουν στην αστοχία ή καταστροφή της καρπόδεσης των ελαιοδέντρων για να βγουν γρήγορα και ασφαλή αποτελέσματα, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει σε μέτρα πρόληψης ή και θεραπεία του προβλήματος.

Επίσης η Ομοσπονδία ζητά να αλλάξει «ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ που ισχύει εδώ και δεκαετίες, γιατί έχουν αλλάξει οι κλιματικές συνθήκες».


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια