ΥπΑΑΤ: Σχέδια αύξησης απορροφήσεων για Leader & κατανομή 50 εκατ. ευρώ σε αξιολογημένες προτάσεις

Μετά την έγκριση διάθεσης πίστωσης επιπλέον πόρων δημόσιας δαπάνης ύψους 50 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ...


Μετά την έγκριση διάθεσης πίστωσης επιπλέον πόρων δημόσιας δαπάνης ύψους 50 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον υφυπουργό κ. Γιάννη Οικονόμου στις Ομάδες Τοπικής Δράσης LEADER/CLLD προκειμένου αυξήσουν τα τοπικά τους προγράμματα, ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους από το Ελληνικό Δίκτυο Ομάδων Τοπικής Δράσης CLLD/LEADER, με τους διευθυντές των δύο Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης και Εφαρμογής του ΠΑΑ κ.κ. Ν. Μανέτα και Π. Πυριοβολή και με τους Προϊστάμενους μονάδων κ.κ. Παππά και Καραμαγκιώλη, προκειμένου να συζητηθεί και να τεθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας για τη βελτίωση της πορείας υλοποίησης του Προγράμματος LEADER, με σκοπό την αύξηση των απορροφήσεων και του ρυθμού υλοποίησης.


Στόχος είναι οι Ομάδες Τοπικής Δράσης LEADER/CLLD να εντάξουν στα τοπικά τους προγράμματα το σύνολο των θετικά αξιολογημένων ιδιωτικών επενδύσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην τόνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και γενικότερα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου».

* Στο μεταξύ, ακόμα ένα μικρό πρόγραμμα Leader για τις ανάγκες της μεταβατικής περιόδου 2021-2022 σχεδιάζουν οι διαχειριστικές αρχές μέσω του ΠΑΑ, ενώ παράλληλα κατανεμήθηκαν 50 εκατ. ευρώ κονδύλια σε θετικά αξιολογημένες προτάσεις επενδύσεων ιδιωτών περασμένων προσκλήσεων.

Μένει η συνολική έγκριση από την ΕΕ του φακέλου των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης (9η τροποποίηση), που αναμένεται να γίνει από το ερχόμενο φθινόπωρο.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια