Αγωνία για τις προκαταβολές των παγετόπληκτων που οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον «Παγετό της Άνοιξης 2021»

Την άμεση πληρωμή προκαταβολών στους δικαιούχους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον «Παγετό Άνοιξη 2021», στην Κεντρική Μ...


Την άμεση πληρωμή προκαταβολών στους δικαιούχους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον «Παγετό Άνοιξη 2021», στην Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ανακοίνωσε ο ΥΠΑΑΤ Σπ. Λιβανός, χωρίς να προσδιορίσει τον χρόνο και τι θα γίνει με τα πορίσματα που δεν έχουν εκδοθεί.

Όπως τόνισε «οι προκαταβολές θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός των επόμενων ημερών, ακολουθώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχαμε θέσει. 

Στόχος μας είναι η ταχύτατη καταβολή των προκαταβολών στους δικαιούχους στο σύνολο των περιοχών της χώρας που επλήγησαν από το παγετό καθώς και η πλήρης εξόφληση των αποζημιώσεων, σύμφωνα με τα χρονικά όρια που προδιαγράφει λεπτομερώς ο νόμος 4820/2021. 

Για ακόμα μια φορά βεβαιώνω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες παραγωγούς ότι δεν θα επιτρέψω κανείς να αδικηθεί ούτε να αδικήσει. Ακόμα και εάν μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους, διαπιστωθεί κάποιο λάθος, αυτό θα αντιμετωπιστεί άμεσα με δικαιοσύνη και ισονομία. Περιμένουμε να δούμε σε ποιες περιοχές θα καταβληθεί η προκαταβολή του 40% και για ποια προϊόντα». 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΛΓΑ, «εκτός προκαταβολής θα είναι όσοι παραγωγοί δεν τακτοποίησαν τις εισφορές των δύο προηγούμενων ετών (2019 και 2020) και εντός προκαταβολής όσοι δεν έχουν ακόμα τακτοποιήσει τις εισφορές τους προς τον Οργανισμό για το έτος 2021. 

Αν όμως δεν τις τακτοποιήσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, μετά και την παράταση που χορήγησε ο ΕΛΓΑ, τότε δεν θα συμπεριληφθούν στην εκκαθάριση, που θα κάνει τους επόμενους μήνες ο Οργανισμός.


απόσπασμα από στήλη :Αγροτικά Εφόδια eleftheria.gr

Σχόλια