Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου για τις πυρόπληκτες περιοχές

Με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Ανατολική Μάνη, Αργολίδα, Κορινθία και Γορτυνία, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγω...


Με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Ανατολική Μάνη, Αργολίδα, Κορινθία και Γορτυνία, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου εξέδωσε ανακοίνωση θέτοντας ένα διεκδικητικό πλαίσιο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία, διεκδικεί:

-Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημίας, σε φυτικό, ζωικό κεφάλαιο και εξοπλισμό χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη, ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις. Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το πάγωμα της πληρωμής των δανείων.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

-Σχεδιασμός και υλοποίηση άμεσα αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων.

-Έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων, χωρίς κανέναν όρο και καμία προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.

-Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες, σε όλους τους κτηνοτρόφους, για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των σμηνών μέλισσας.

-Αποζημίωση για τη φετινή μας παραγωγή που κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμής επιδότησης + τιμή πώλησης + ασφάλιση) και για όσα χρόνια απαιτούνται, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Ξεχωριστή επιχορήγηση για την αγορά δέντρων και κλιμάτων, αλλά και όλων των απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της παραγωγής.

-Αποζημίωση της παραγωγής από τις καταστροφές πουν έγιναν λόγω καύσωνα και παγετού.

-Πάγωμα και διαγραφή χρεών, σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ, για όλους τους κατοίκους των πυρόπληκτων Δήμων.

-Άμεσα μέτρα δασοπροστασίας, με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις εναπομείναντες δασικές εκτάσεις.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια