Δυτική Ελλάδα: Ζήτημα επαναξιολόγησης πυρόπληκτων αγροκτηνοτρόφων που εξαιρούνται της Κρατικής Αρωγής έθεσε ο Θ. Βασιλόπουλος

Τον Υφυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος. Την δέσμευση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σ...


Τον Υφυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος. Την δέσμευση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ Χρήστο Τριαντόπουλο ότι σε δεύτερη φάση θα επαναξιολογηθούν όλες οι περιπτώσεις πυρόπληκτων που σήμερα εξαιρούνται της κρατικής αρωγής εξασφάλισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ Θεόδωρος Βασιλόπουλος. 

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 στο γραφείο του υφυπουργού στην Αθήνα ο κ Βασιλόπουλος έκανε γνωστά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτημάτων από τις πυρόπληκτες περιοχές στο (arogi.gov.gr) και τον αποκλεισμό πυρόπληκτων αγροκτηνοτρόφων. 

Όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης ζητούμενο είναι να υπάρξει μέριμνα για όλες εκείνες τις περιπτώσεις που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και για διάφορους λόγους δεν είχαν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. 

Ο αρμόδιος υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι η κοινωνική μέριμνα προς τους πυρόπληκτους αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αυτό έχει δείξει με την ταχύτητα που αντιμετώπισε την κρίση και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει επαναξιολόγηση των περιπτώσεων που εξαιρούνται και σε επόμενο στάδιο θα αναζητηθεί το συμβατό θεσμικό πλαίσιο για την αποζημίωση των πληγέντων. 

Ενημέρωσε επίσης τον αντιπεριφερειάρχη ότι το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην ένατη κατά σειρά καταβολή αποζημιώσεων σε δικαιούχους της κρατικής αρωγής με στόχο την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση και στήριξή τους από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Από την πλευρά του ο κ Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την συνάντηση και τόνισε: 

« Ήταν μια εποικοδομητική συνεργασία, είναι σημαντικό που έχει λειτουργήσει ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Επιμένουμε για μέτρα , δράσεις και παρεμβάσεις που στόχο έχουν την στήριξη και αποκατάσταση των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των περιοχών που επλήγησαν -και συνεχίζουν να πλήττονται- από τις μεγάλες πυρκαγιές στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.»Σχόλια