Το Δικαστήριο δικαίωσε αγρότη δανειολήπτη

Δεκατρία ολόκληρα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες από τέσσερις διαφορετικές τράπεζες κατάφερε να «κουρέψει» και να τα ρυθμίσει σε ...


Δεκατρία ολόκληρα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες από τέσσερις διαφορετικές τράπεζες κατάφερε να «κουρέψει» και να τα ρυθμίσει σε πολλές, μικρές δόσεις ένας 62χρονος Ηλείος αγρότης, καθώς η αίτησή του για ένταξη στον «νόμο Κατσέλη» έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας.

Το σύνολο της οφειλής που είχε σχηματιστεί από τις 13 δανειακές συμβάσεις, ανερχόταν στο ποσό των 276.848 ευρώ, από το οποίο καλείται πλέον να αποπληρώσει μόλις 47.800 ευρώ για τα επόμενα 20 χρόνια, σε 240 μηνιαίες δόσεις των 200 ευρώ η καθεμιά, πετυχαίνοντας συνολικό «κούρεμα» 83%, ενώ κατάφερε να διατηρήσει την κυριότητά της κατοικίας του, αποφεύγοντας τον πλειστηριασμό. 

Το δικαστήριο στήριξε την απόφαση του στο ότι οι τράπεζες γνώριζαν, κατά την ανάληψη του δανείου, ότι ο αγρότης δεν θα ήταν σε θέση να το αποπληρώσει βάσει της οικονομικής του κατάστασης αλλά παρ’ όλα αυτά του έδωσαν τα χρήματα.

 πηγή: ertnews.gr

Σχόλια