Θ. Λεονταρίδης: Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχέςτων Δήμων Εμμ. Παππά, Βισαλτίας & Σερρών

Σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα αναμένεται κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ για να κάνει εκτιμήσεις στις ζημιές των παραγωγών στις περιοχές που επ...


Σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα αναμένεται κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ για να κάνει εκτιμήσεις στις ζημιές των παραγωγών στις περιοχές που επλήγησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου από την ανεμοθύελλα και βροχόπτωση σε χωριά των Δήμων Εμμ. Παππά, Βισαλτίας και Σερρών, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Θεόφιλο Λεονταρίδη που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών.

«Η δυνατή ανεμοθύελλα «ξάπλωσε» τα καλαμπόκια, τα τριφύλλια και άλλες παραγωγές, όσων δεν πρόλαβαν να τα συγκομίσουν, σε μια χρονιά που οι τιμές των προϊόντων ήταν αρκετά καλές. Η μειωμένη παραγωγή και η ποιοτική υποβάθμιση λόγω υγρασίας από την καταστροφική ανεμοθύελλα και τη βροχόπτωση απαιτεί άμεση παρέμβαση από τον ΕΛΓΑ για τη γρήγορη και δίκαιη εκτίμηση και αποπληρωμή. Διαδικασίες που όταν καθυστερούν αλλάζουν επί τα χείρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό των αγροτών που τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τους τρέχουν» τόνισε ο κ. βουλευτής.

Ο κ. Λεονταρίδης ανέφερε πως επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ, και ήρθαν επί τόπου η υπεύθυνη προϊσταμένη και γεωπόνοι της υπηρεσίας όπου έγινε η πρώτη αυτοψία της υπηρεσίας για τις ζημιές, και στη συνέχεια ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την έκταση της καταστροφής σε χωριά των δήμων Εμμ. Παππά, Βισαλτίας και Σερρών.

«Τον πρώτο λόγο έχει τώρα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ για τη συντόμευση των διαδικασιών μέχρι το τελικό πόρισμα και την πληρωμή των δικαιούχων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του κ. Λεονταρίδη.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια