Μεσσηνία: Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμάτα διοργανώνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμάτα διοργανώνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης σήμερα Τετάρτη, στις 10.30 το...


Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμάτα διοργανώνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης σήμερα Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει τα εξής:

«Φωτιές, σεισμοί, ανομβρία, παγετοί οι βιοπαλαιστές αγρότες προσπαθούν μόνοι τους αβοήθητοι να ανταπεξέλθουν, η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά είναι να αυξάνεται το κόστος παραγωγής συνεχώς. Είναι αδιανόητο να αυξάνουν και την τιμή του ρεύματος, τόσο ώστε να γίνεται απαγορευτική η καλλιέργεια και να αποτελεί πλέον πολυτέλεια ένα νοικοκυριό να έχει ρεύμα το 2021. Αυτό θα οδηγήσει εμάς τους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα και στη φτωχοποίηση τα λαϊκά νοικοκυριά. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μην μπορούμε να ποτίζουμε τις καλλιέργειες μας, να κινδυνεύουμε να μας κόψουν το ρεύμα στα σπίτια μας, να σκεφτόμαστε λόγω ακρίβειας να πάμε στο φούρνο ή στο σούπερ μάρκετ. Και όλα αυτά για να πλουτίζουν μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες. Η απάντηση μας θα είναι αγωνιστική!

Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμάτα την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη στις 10:30 το πρωί.

Απαιτούμε:
  • Να μη γίνει καμία αύξηση στο ρεύμα.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού τιμολογίου ρεύματος.
  • Καμία διακοπή αγροτικής – οικιακής παροχής.
  • Κατώτατη εγγυημένη τιμή που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα, για να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ.
  • Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα, εφόδια και στα είδη πρώτης ανάγκης.


ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ».

Σχόλια