«ΑΕΣ Κρητών Ένωσις ΑΕ» - Στα χέρια του νέου φορέα το ελαιόλαδο της Κρήτης

Να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά του κρητικού ελαιολάδου επιδιώκει ο πρώτος παγκρήτιος συνεταιριστικός φορέας για την τυποποίηση και διακίν...


Να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά του κρητικού ελαιολάδου επιδιώκει ο πρώτος παγκρήτιος συνεταιριστικός φορέας για την τυποποίηση και διακίνηση ελαιολάδου που ιδρύθηκε επίσημα χθες.

Πρόεδρος του εννιαμελούς προσωρινού διοικητικού συμβουλίου του φορέα, αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς. Ο νέος φορέας φέρει τον διακριτικό τίτλο «ΑΕΣ Κρητών Ένωσις ΑΕ» ενώ αποτελείται από προέδρους και εκπροσώπους Ενώσεων και Συνεταιρισμών και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.Στο σύνολο τους οι συμμετέχοντες, υπέγραψαν στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου, το καταστατικό του νέου φορέα, για να επιβεβαιώσουν με αυτό τον τρόπο τις προθέσεις τους για μια συνολική αναβάθμιση του κρητικού ελαιολάδου ως ποιοτικού προϊόντος που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην κρητική παραγωγή και κατά συνέπεια στους κρητικούς παραγωγούς.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με την απόφαση του προσωρινού προέδρου, οι αντιπρόεδροι οφείλουν να προέρχονται ένας από κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης, γι’ αυτό και Α’ αντιπρόεδρος ορίστηκε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων Χαρίλαος Βλαζάκης, Β’ αντιπρόεδρος ο πρόεδρος της Ένωσης Μεραμβέλλου Νίκος Ζαχαριάδης και Γ’ αντιπρόεδρος ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου Μανόλης Κουγιουμτζής.

Ως ιδρυτικά μέλη του φορέα το καταστατικό υπέγραψαν από την Ένωση Πεζών ο Μανόλης Μπέρκης, από την Ένωση Μεσαράς ο Αντώνης Κυριακάκης, από την Ένωση Ρεθύμνου ο Γιάννης Γλεντζάκης, από την Ένωση Μυλοποτάμου ο Μανόλης Κουγιουμτζής, από την Ένωση Μεραμβέλλου ο Νίκος Ζαχαριάδης, από την Ένωση Ιεράπετρας ο Χαράλαμπος Δραγασάκης, από την Ένωση Χανίων ο Χαρίλαος Βλαζάκης και από τον Αγροτικό Σύλλογο Γραμβούσας ο Βασίλης Κουτσαυτάκης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συγκληθεί η γενική συνέλευση της ΑΕΣ Κρητών Ένωσις Α.Ε. με σκοπό να εκλεγεί η πρώτη διοίκηση του φορέα. Διευθύνουσα Σύμβουλος στο νέο φορέα, ανέλαβε η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Θεανώ Βρέντζου.

Βασικός σκοπός και στόχος του φορέα είναι το κρητικό ελαιόλαδο να διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές ως ένα ασφαλές και ποιοτικό προϊόν το οποίο θα πληροί όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές και βεβαίως τις συνθήκες υγιεινής και διασφάλισης των τροφίμων κάτω από ένα ενιαίο brand.

Μέσα στους σκοπούς παράλληλα του νέου ενιαίου φορέα είναι να δημιουργηθούν οι προοπτικές για τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στην αγορά από τη στιγμή που το προϊόν τυποποιηθεί, πιστοποιηθεί και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ένα διαφοροποιημένο προϊόν με ειδικές πιστοποιήσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχει ο καταναλωτής.Σχόλια