Βασίλης Κεγκέρογλου : Να αυξηθεί η επιδότηση στο αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου την επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων Τυμπακίου Ηρακλείου, Σελίνου Χανίων, Σητείας Λασιθίου κ...


Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου την επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων Τυμπακίου Ηρακλείου, Σελίνου Χανίων, Σητείας Λασιθίου και Ιεράπετρας Λασιθίου, με την οποία ζητούν μεταξύ άλλων να αυξηθεί το ποσοστό επιδότησης της ηλεκτρικής ενέργειας στο αγροτικό τιμολόγιο.


Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, καταθέτει αναφορά την επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων Τυμπακίου, Ιεράπετρας, Σητείας και Σελίνου Χανίων με την διαμαρτυρία τους για την υπέρογκη αύξηση της τιμής στην ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως επισημαίνουν, η αγροτική παραγωγή στηρίζεται στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο η κατακόρυφη αύξηση της τιμής πώλησης της, οδηγεί σε αδιέξοδο τους παραγωγούς, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δραστηριότητές τους.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που προέκυψαν από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας για την αντιμετώπισή της, η αύξηση στις τιμές των εφοδίων στις υπηρεσίες μεταφοράς, σε συνδυασμό με την μειωμένη καταναλωτική δύναμη των πολιτών οδηγούν σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Με την επιστολή τους ζητούν, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί το ποσοστό επιδότησης στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για το αγροτικό τιμολόγιο.

Παρακαλούμε, αφού λάβετε υπόψη τις παρατηρήσεις των Αγροτικών Συλλόγων, να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειές και να μας ενημερώσετε γι’ αυτές».Σχόλια