Αποζημίωση στο 100% για τα φασόλια Πρεσπών και Καστοριάς ζητά το ΚΚΕ

Να αποζημιωθούν στο 100% της καταστροφής οι παραγωγοί φασολιών της Πρέσπας και της Καστοριάς, ζητούν με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής ...


Να αποζημιωθούν στο 100% της καταστροφής οι παραγωγοί φασολιών της Πρέσπας και της Καστοριάς, ζητούν με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Οι βουλευτές αναφέρονται στο πλήγμα που δέχθηκαν στην παραγωγή τους οι αγρότες στην Πρέσπα και στην Καστοριά, λόγω των συνεχόμενων και έντονων βροχοπτώσεων το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταστραφεί το σύνολο της παραγωγής τους. Αναφέρουν ακόμα, τα προβλήματα στην καρποφορία των φασολιών, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα του Ιουνίου και Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι είχαν αναδείξει με ερώτηση το γεγονός “χωρίς κάποιο αποτέλεσμα έως τώρα”.

Με την ερώτησή τους οι δυο βουλευτές ζητούν “να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να αποδοθούν στο 100%, να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών σε τράπεζες ΔΕΚΟ, να αναπληρωθεί άμεσα το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών, με έκτακτη οικονομική ενίσχυση και να υλοποιηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής και αντιχαλαζικής προστασίας.

ΠΗΓΉ:ertnews.gr

Σχόλια