Λέσβος: Οκτώ βραβεία το 2021 για τα πολυβραβευμένα ελαιόλαδα (video)

Στη Λέσβο, εκεί όπου η ελιά καθίσταται το σύμβολο του τόπου και το λάδι αγγίζει την υπέρτατη ποιότητά του, τα Ελαιοπερίβολα της Οικογένειας ...


Στη Λέσβο, εκεί όπου η ελιά καθίσταται το σύμβολο του τόπου και το λάδι αγγίζει την υπέρτατη ποιότητά του, τα Ελαιοπερίβολα της Οικογένειας Τζωρτζή γίνονται συνώνυμο του «θησαυρού» της Λεσβιακής γης. Πολυβραβευμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς με περισσότερα από εξήντα μέχρι σήμερα βραβεία και διακρίσεις εξάγονται σε όλο τον κόσμο.

 

Με οδηγό το παρελθόν και τα 100 χρόνια οικογενειακής παράδοσης και εμπειρίας στην ελαιοκαλλιέργεια, ο Μιχάλης Τζωρτζής δραστηριοποιείται από το 2006 στον τομέα της τυποποίησης, παραγωγής και εμπορίας βιολογικού και συμβατικού ελαιολάδου κατέχοντας τα μυστικά της σωστής καλλιέργειας και μεταδίδοντάς τα από γενιά σε γενιά.

Με ορμητήρια τα 350 στρέμματα ελαιώνα που διαθέτει η οικογένεια Τζωρτζής στα χωριά Πηγή και Κώμη της Λέσβου, αλλά και το υπερσύγχρονο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο – τυποποιητήριο, παράγει και τυποποιεί το εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο Όλβια και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ελαιών καθώς και το παρθένο ελαιόλαδο Ελαιών


Τα ελαιόλαδα ΟΛΒΙΑ και ΕΛΑΙΩΝ δεν γνωρίζουν σύνορα

Στα 100 χρόνια παράδοσης και ιστορίας του, το ελαιόλαδο της Οικογένειας Τζωρτζή, δεν έμεινε στα όρια της Λέσβου. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Τζωρτής “με πρώτη ύλη τον καρπό από τις ποικιλίες ελιάς του νησιού αδραμμυτινή και κολοβή που καλλιεργούνται με σύγχρονες μεθόδους και εφαρμόζοντας πιστά τους κανονισμούς για τη βιολογική καλλιέργεια αλλά και με σύμμαχο το μικροκλίμα της περιοχής και τις εδαφολογικές συνθήκες η επιχείρησή μας άνοιξε φτερά για τις χώρες όλου του κόσμου.”

Ήδη το 75% της παραγωγής του Όλβια και του Ελαιών φτάνουν στα ράφια γνωστών ευρωπαϊκών αγορών μεταξύ αυτών της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αγγλίας, της Ιρλανδίας, της Γαλλίας, της Φιλανδίας, Αυστρίας και της Λευκορωσίας. Αλλά και το υπόλοιπο της παραγωγής της επιχείρησης, έμμεσα ταξιδεύει στο εξωτερικό, μέσω της πολυετούς συνεργασίας με 19 καταστήματα των Αφορολογήτων Ειδών (αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακοί σταθμοί).

Μια ιστορία γεμάτη βραβεία…

 

Από το 1935 οι Τζωρτζήδες άνοιγαν λογαριασμό στα βραβεία. Το 1935, στην πρώτη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο παππούς του Μιχάλη Τζωρτζή –σημερινού ιδιοκτήτη της επιχείρησης– (Μιχάλης Τζωρτζής και αυτός) πήρε το αργυρούν βραβείο εκθέτοντας το αγουρέλαιο που παρήγαγε, ενώ στην 26η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , το 1955, ο παππούς του Γιάννης Κανλής (από την πλευρά της μητέρας του) πήρε το χάλκινο μετάλλιο εκθέτοντας το ελαιόλαδο που παρήγαγε.

Ο εγγονός, Μιχάλης Τζωρτζής, περίπου 85 χρόνια μετά, με την καθοδήγηση του πατέρα του Ευστράτιου Τζωρτζή, επισφραγίζει όλες εκείνες τις προσπάθειες των προγόνων του παραλαμβάνοντας μέσα σε δώδεκα χρόνια σημαντικά διεθνή και Ελληνικά βραβεία για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Olvia.

Τα χρόνια που ακολουθούν είναι γεμάτα βραβεία και διακρίσεις. Το 2020 συμμετέχοντας σε 9 διαγωνισμούς τα ελαιόλαδα ΟΛΒΙΑ και ΕΛΑΙΩΝ λαμβάνουν 11 βραβεία.  Ως επιβράβευση αυτής της πορείας μέσα στο 2020, ο Παγκόσμιος οργανισμός WR EVOO, που παρακολουθεί και καταγράφει τα αποτελέσματα όλων των διαγωνισμών ποιότητας ελαιολάδου, κατατάσσει τα ελαιόλαδα Τζωρτζή στην 128η  θέση ανάμεσα σε 13500 άλλα ελαιόλαδα από ολόκληρο τον πλανήτη.

Το 2021 και μέχρι σήμερα η επιχείρηση έχει λάβει οκτώ βραβεία και συγκεκριμένα, Ασημένιο μετάλλιο στον ATHENA 2021, Ασημένιο μετάλλιο στον LONDON IOOC 2021, Τιμητικό έπαινο ποιότητας στον KOTINOS 2021, Χρυσό μετάλλιο στον OLIVE JAPAN 2021, Ασημένιο Μετάλλιο στον BERLIN2021, Prestige Gold στον TERRAOLIVO 2021 ISRAEL, 2 Αστέρια & 1 Αστέρι στον GREAT TASTE AWARD LONDON 2021.

 

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια