Επιτακτική ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος & διασφάλισης νερού για τις καλλιέργειες

Την ανάγκη να προστατευθεί το περιβάλλον και να σταματήσει η υπεράντληση του νερού για να υπάρξει παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, υποστήριξε μ...


Την ανάγκη να προστατευθεί το περιβάλλον και να σταματήσει η υπεράντληση του νερού για να υπάρξει παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω Ηλίας Παπαποστόλου ζητώντας άμεσα να δώσουν λύσεις Περιφέρεια και δήμος .

Ο κ Παπαποστόλου, ο οποίος συμμετείχε στο εργαστήριο με θέμα “Αγροτικά προϊόντα Τουρισμός”, που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Κω, επεσήμανε ότι αυτές οι δράσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, συμπληρώνοντας ωστόσο πως “αυτό που μας λείπει είναι η συνεργασία”.

Έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το θέμα της επιμόρφωσης των αγροτών την οποία, όπως είπε, πρέπει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη νέα ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), που θα απαιτεί μηδενικό αποτύπωμα.

“Κάποιοι παραγωγοί ήδη διαθέτουν τα προϊόντα τους σε ξενοδοχεία-καταλύματα όμως το ζητούμενο είναι”, πρόσθεσε ο κ Παπαποστόλου, “η διάθεση και η πώληση να γίνεται συλλογικά και όχι μεμονωμένα, γιατί η παραγωγή στη νησιωτική περιοχή έχει ιδιαίτερα ψηλό κόστος, ακόμα και 30% περισσότερο από τη λοιπή Ελλάδα”.

Ειδικά για τη φετινή ελαιοπαραγωγή ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς εκτιμά ότι θα είναι πολύ μειωμένη λόγω ανομβρίας.

“Είχαμε ήδη προειδοποιήσει, ότι η κλιματική αλλαγή είναι μπροστά μας γι’ αυτό και απαιτούμε άμεσα μέτρα από το κράτος για τη προστασία των φυσικών μας πόρων, της γης μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Παπαποστόλου.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια