Απογοητευτική η συμμετοχή των νέων στην αγροτική κατάρτιση

Μικρή ήταν η ανταπόκριση των νέων στις έξι ειδικότητες για την αγροτική κατάρτιση, που είχε στόχο να υλοποιήσει το ΙΙΕΚ Ευρωπρόοδος στην Κόρ...


Μικρή ήταν η ανταπόκριση των νέων στις έξι ειδικότητες για την αγροτική κατάρτιση, που είχε στόχο να υλοποιήσει το ΙΙΕΚ Ευρωπρόοδος στην Κόρινθο. Όπως εξηγεί ο διευθυντής του ΙΙΕΚ, Ευστάθιος Πουλίτσης, «αρχικός μας προσανατολισμός, όταν ξεκινήσαμε το 2015, ήταν ο χώρος του τουρισμού.

Στην πορεία, όμως, ξεκίνησε συζήτηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τη σχέση που μπορεί να έχει ο τουρισμός με τον αγροτικό τομέα». Σύμφωνα με τον κ. Πουλίτση, ο Νομός Κορινθίας στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή «και έπρεπε, κατά την άποψή μας, να καλυφθεί ένα κενό που υπήρχε στο θέμα της τεχνογνωσίας».

Η προσπάθεια άρχισε τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αντίστοιχο και των προσδοκιών. «Το αγροτικό επάγγελμα δεν είναι αυτήν τη στιγμή δημοφιλές. Η πρόκληση για εμάς είναι να αναδείξουμε μία ελκυστική εικόνα για τους νέους, όσον αφορά τον αγροτικό τομέα. Θα είναι μία ανηφόρα, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη», σημειώνει.

πηγή:ypaithros.gr

Σχόλια