Μειωμένη η προκαταβολή για κτηνοτρόφους λόγω μείωσης των διανεμόμενων εκτάσεων (βοσκότοποι) της τεχνικής λύσης

Μειωμένη η προκαταβολή για κτηνοτρόφους- Μπορεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να διαβεβαιώνει ότι οι παλιοί κτηνοτρόφοι δεν θα υποστούν μ...


Μειωμένη η προκαταβολή για κτηνοτρόφους- Μπορεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να διαβεβαιώνει ότι οι παλιοί κτηνοτρόφοι δεν θα υποστούν μειώσεις στις ενισχύσεις, εν τούτοις η ανησυχία των εκπροσώπων της ζωικής παραγωγής είναι έντονη, ενόψει της καταβολής του 70% της βασικής ενίσχυσης που χρονολογείται για μεθαύριο Τετάρτη 27η Οκτωβρίου. 

Όπως αποκαλύπτει η «Ύπαιθρος Χώρα» παρά τις πιέσεις των οργανωμένων κτηνοτροφικών Ομοσπονδιών και Συνδέσμων, η περίφημη ΚΥΑ για την κατανομή των βοσκοτόπων δεν αποσύρθηκε, ωστόσο το Υπουργείο άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για ενδεχόμενη αλλαγή, πριν από την εξόφληση του Δεκεμβρίου, με τη σύσταση ομάδας εργασίας. 

Σε αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών φορέων και του Υπουργείου, με αντικείμενο την ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναδύονται από τη νέα ΚΥΑ σε βάρος των κτηνοτρόφων που παράγουν γάλα και κρέας, όπως και την απόδοση των βοσκοτόπων σε αυτούς που έχουν πραγματικά ζώα. 

Οι όροι κατανομής των εκτάσεων που προβλέπει η νέα ΚΥΑ οδηγεί σε μείωση των διανεμόμενων εκτάσεων της τεχνικής λύσης για χιλιάδες κτηνοτρόφους, όλων των κατηγοριών, νεοεισερχόμενων και μη, που αναπόφευκτα θα επιφέρει μειώσεις επιδοτήσεων. 

Το πόσο μεγάλη θα είναι η περικοπή, θα φανεί την Τετάρτη με την καταβολή της προκαταβολής.

Στήλη αγροτικά εφόδια

πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια