Η Ρωσία θα αναστείλει την εισαγωγή τουρκικών μανταρινιών λόγω υπολλειμμάτων φυτοφαρμάκου χλωροπυριφός

Μήνυμα προς την Τουρκία, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί πως έχει πολιτικό υπόβαθρο, εξαιτίας της απόφασης της Άγκυρας να πουλήσει μη επανδρωμέν...


Μήνυμα προς την Τουρκία, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί πως έχει πολιτικό υπόβαθρο, εξαιτίας της απόφασης της Άγκυρας να πουλήσει μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, αλλά και εξαιτίας των συλλήψεων Ρώσων πολιτών τις προηγούμενες ημέρες, έστειλε η Ρωσία.

H Rosportebnadzor από τις από αύριο αναστέλλει την εισαγωγή τουρκικών μανταρινιών λόγω υπέρβασης του ανώτατου επιτρεπτού επιπέδου του φυτοφαρμάκου χλωροπύριφος σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού. 
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτεία για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και την Ανθρώπινη Ευημερία εντόπισε σε φρέσκα μανταρίνια παραβιάσεις υποχρεωτικών νομικών απαιτήσεων.

«Τα συγκεκριμένα μανταρίνια περιέχουν υπολείμματα ποσοτήτων φυτοφαρμάκου χλωροπύριφος, η συγκέντρωση του οποίου υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο επίπεδο», αναφέρεται στο μήνυμα.

 πηγή: ertnews.gr

Σχόλια