Αυστραλία: Όχι στην πρωτοβουλία ΗΠΑ και ΕΕ για μείωση εκπομπών μεθανίου

Η Αυστραλία θα πει όχι στην πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές μεθανίου κατά 30% ως το 2030. Το ...


Η Αυστραλία θα πει όχι στην πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές μεθανίου κατά 30% ως το 2030. Το μεθάνιο αποτελεί τον δεύτερο σημαντικότερο συντελεστή μετά το διοξείδιο του άνθρακα στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Όπως τόνισε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού Υπουργείου Ενέργειας Άνγκους Τειλορ, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί πως αυτή η δράση θα πλήξει τη γεωργική παραγωγή, την κτηνοτροφία αλλά και τα σχέδια της χώρας για τον άνθρακα και το φυσικό αέριο».

Η πρωτοβουλία ΗΠΑ και ΕΕ που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο στοχεύει στην ανάληψη δράσης κατά προτεραιότητα και επιθυμούσαν να έχουν ευρύτερη συμμετοχή -όπως της Αυστραλίας- πριν από την έναρξη της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, που ξεκινά την Κυριακή στη Γλασκώβη.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος το οποίο μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού, Μπάρναμπι Τζόις, τόνισε πως «η εξαίρεση της χώρας από τη μείωση των εκπομπών μεθανίου είναι απολύτως αναγκαία ώστε να μην οδηγηθεί στην καταστροφή η κτηνοτροφία αλλά και ο τομέας των εξορύξεων, κυρίως του άνθρακα»

Αντίθετα η Νέα Ζηλανδία, παρά την απειλή συνεπειών στην εκτεταμένη κτηνοτροφία της χώρας, δηλώνει πως αντιμετωπίζει θετικά την πρωτοβουλία.

 πηγή: ertnews.gr

Σχόλια