Φ. Κουρεμπές: Στήριξη των αγροτών από το δημόσιο σύστημα γεωργικών ασφαλίσεων

  Συγκεκριμένα ο Βασίλης Ζωγράφος, Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, καλωσόρισε τον κ. Κουρεμπέ και αναφέρθηκε στην επίσκεψη τους στις πληγε...

 Συγκεκριμένα ο Βασίλης Ζωγράφος, Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, καλωσόρισε τον κ. Κουρεμπέ και αναφέρθηκε στην επίσκεψη τους στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία «Αθηνά» του Δήμου Αγιάς.

Κατόπιν ο Φάνης Κουρεμπές τόνισε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τόσο στην οδοποιία του Δήμου όσο και στις καλλιέργειες καστάνων, ελιών και μήλων, «η κακοκαιριά δημιούργησε προβλήματα και σε υποδομές και στις καλλιέργειες που είναι κοντά στην συγκομιδή αυτή την περίοδο, όπως στα κάστανα που είχαμε μεγάλες ζημιές, αλλά και σε ελιές και μήλα. Η δική μας θέση είναι ότι πρέπει να στηριχτεί το εισόδημα των αγροτών για όσο χρειαστεί ώστε να μείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να καλλιεργούν» υπογράμμισε.Συγκεκριμένα προτάθηκε η αντιμετώπιση της ζημιάς στα κάστανα με συνολικές εκτιμήσεις με βάση τα στοιχεία παραγωγής των τριών τελευταίων ετών: «Να αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για επιπλέον στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, όπως ταμείο Αρωγής και ταμείο αλληλεγγύης».

Ιδιαίτερη νύξη έκανε και στις ανατιμήσεις που ήδη «βλέπουν» στον πρωτογενή τομέα με τις αυξήσεις των ζωοτροφών αλλά και των λιπασμάτων. Αναλυτικά επισήμανε ότι «για να συνεχίσουν να καλλιεργούν οι παραγωγοί θα πρέπει να μπορούν να επιβιώσουν, αλλά και να αντεπεξέλθουν στο κύμα ανατιμήσεων το οποίο ξεκίνησε σε όλη τη χώρα, στους κτηνοτρόφους με την αύξηση των ζωοτροφών και τις αυξήσεις στα λιπάσματα κάτι το οποίο φαίνεται να είναι ένα μόνιμο μέτρο».

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να στηρίξει το εισόδημα των αγροτών, ειδικά στον πρωτογενή τομέα που τον θεωρούμε βαριά βιομηχανία της οικονομίας μας» κατέληξε.

Τέλος υπήρξε δέσμευση για αλλαγές στον κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ζημιές από την κλιματική αλλαγή.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Κουρεμπές ανακοίνωσε την επίσκεψη του τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σταύρου Αραχωβίτη στις αρχές του Νοεμβρίου.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε η γραμματεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας και εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

πηγή: larissanet.gr

Σχόλια