Μεγάλες ζημιές σε βαμβάκι & δενδρώδεις καλλιέργειες από την “Αθηνά” στο Δήμο Αγιάς

Από την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων μετά την πρόσφατη θεομηνία “Αθηνά” από της 8 έως 11 Οκτωβρίου 2021 παρατηρήθηκε και μεγάλης έκταση...


Από την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων μετά την πρόσφατη θεομηνία “Αθηνά” από της 8 έως 11 Οκτωβρίου 2021 παρατηρήθηκε και μεγάλης έκτασης ζημιά κυρίως σε βαμβακοκαλλιέργειες στα πεδινά του Δήμου Αγιάς και συγκεκριμένα στις Κοινότητες Καστρίου, Πλασιάς και Αμυγδαλής.

Για το λόγο αυτό επισκέφθηκε την περιοχή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ εκπροσωπούμενο από τον κ. Μ. Λιόντο Διευθυντή του υποκαταστήματος Ελγά Λάρισας με υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσία του κ. Γ. Λαδόπουλου Αντιπεριφεριάρχη, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του κ. Ν. Τσιαγκάλη, ως εκπρόσωπος του Δήμου Αγιάς. Παρών ήταν επίσης και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Καστρίου και Αμυγδαλής καθώς και το σύνολο σχεδόν των αγροτών της περιοχής.

Διαπιστώθηκε από τους αρμόδιους το μεγάλο μέγεθος της ζημιάς και συστήθηκε να ακολουθηθεί άμεσα η διαδικασία εκτίμησης & αποζημίωσης των παραγωγών που επλήγησαν οι καλλιέργειες τους από τις πλημμύρες, μέσω της δηλώσεως ζημιάς στον ΕΛΓΑ.

Ο Δήμος Αγιάς προέβη ήδη σε αναγγελία ζημιάς από πλημμύρα-βροχόπτωση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 8 και 9 Οκτωβρίου , και λήγει τη Δευτέρα 25-10-2021 για Βαμβάκι, Καστανιές, Μηλιές, ψυχανθή, και άλλες δενδρώδης καλλιέργειες, για όλες τις κοινότητες του Δήμου Αγιάς πλην των κοινοτήτων Δήμητρας και Καστρίου η οποία λήγει την Δευτέρα 01-11-2021.


Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, μπορούν να έρθουν άμεσα σε επαφή, με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου αλλά και με τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, για την δήλωσή τους.

Ο Δήμος Αγιάς και οι υπηρεσίες του είναι στην διάθεση των παραγωγών για οποιαδήποτε πληροφορία και υποστήριξη .

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνα Ανταποκριτών για ραντεβού:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΑΝΑ Τ.Κ.

( ΓΕΡΑΚΑΡΙ, ΑΕΤΟΛΟΦΟ, ΑΝΑΒΡΑ, ΕΛΑΦΟ) Πληρ.τηλ 2494024513

( ΑΝΑΤΟΛΗ,ΔΗΜΗΤΡΑ,ΚΑΣΤΡΙ, ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ) Πληρ.τηλ 2494350300

( ΑΜΥΓΔΑΛΗ ) Πληρ.τηλ 2494350100

(ΣΤΟΜΙΟ, ΚΑΡΙΤΣΑ, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ, ΟΜΟΛΙΟ) Πληρ.τηλ 2495094163

(ΑΓΙΑ, ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ, ΠΟΤΑΜΙΑ) Πληρ.τηλ 2494350222

(ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ, ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ) Πληρ.τηλ 2494024513

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια