Έκκληση στην Πολιτεία για άμεση παρέμβαση στο ζήτημα της σταφίδας από την Ενωση Μεσσηνίας

Η Ένωση Μεσσηνίας από την περασμένη Παρασκευή δεν μπορεί να παραλάβει άλλες ποσότητες σταφίδας και απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση στον ...


Η Ένωση Μεσσηνίας από την περασμένη Παρασκευή δεν μπορεί να παραλάβει άλλες ποσότητες σταφίδας και απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση στον πρωθυπουργό για άμεση παρέμβαση για την απόσυρση των περσινών αποθεμάτων.

Επισημαίνοντας την τραγική κατάσταση παραγωγών και συνεταιριστικών οργανώσεων με τη φετινή παραγωγή της σταφίδας και τον κίνδυνο αφανισμού του προϊόντος και των παραγωγών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ένωση Μεσσηνίας” σε ανακοίνωσή του σημειώνει: 


“Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους σταφιδοπαραγωγούς της Μεσσηνίας πως από την Παρασκευή 22/10/2021 ο συνεταιρισμός μας όπως και η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών που συνεργαζόμαστε, αδυνατούμε να παραλάβουμε άλλες ποσότητες σταφίδας, καθώς υπάρχει έλλειψη αποθηκευτικών μέσων και χώρων εξαιτίας των συσσωρευμένων αποθεμάτων. Η ανάλγητη πολιτική του αρμόδιου υπουργείου η οποία έχει οδηγήσει την τιμή της σταφίδας σε καταβαράθρωση, δυστυχώς βυθίζει ημέρα με την ημέρα ό,τι έχει απομείνει. Απευθύνουμε για πολλοστή φορά έκκληση στην Πολιτεία και στον πρωθυπουργό για άμεση παρέμβαση για την απόσυρση των αποθεμάτων και τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών με σκοπό την προστασία 15.000 παραγωγών, εργατών και των οικογενειών τους σε αυτό το εμβληματικό προϊόν που οδηγείται σε αφανισμό και μαζί με αυτό και οι παραγωγοί μας”.

Σχόλια